Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 199 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
(noin 700 g)
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää sipulit sekä pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (5)

Aina paino reseptiin

Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!

Pilkunviilaaja

Paistettujen sipulien kohtalo jäi epäselväksi reseptin perusteella.  Luvattoman usein nettisivustojen reseptit ovat tavalla tai toisella vähän sinne päin.  Amatöörin villi veikkaus, että tässä paistoksessa sipulit lisättäneen pastan ja kaalipaistoksen joukkoon ennen ruoan lautaselle annostelua -vai otettiinko sipuleista vain makua pannun pintaan.

Kp

Laitan tähän kommentin ylempänä olevasta varhaiskaali-valkoviini-hapankermalisukkeesta, jonka kehutaan olevan erikoisen hyvä lisuke kalalle. Tein ohjeen mukaan ja sanoisin, että mitäänsanomaton maku. Siinäkin epämääräinen: silppua kokonainen varhaiskaali tai jos on iso, puolet siitä???

Hassu

Eipä ollut kummoinen ruoka, makua ei nimeksikään. Sipuleita ihmettelin minäkin, mutta lisäsin ne sekaan.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Kyseessä on tosiaan aineslistan perusteella miedonmakuinen kesäpasta, jossa pääosa annetaan tällä kertaa kaalille ja tuoreelle kirvelille. 

Lisäsin kaalin kohdalle painon: arviolta reilun puolen kilon kokoinen varhaiskaali voisi olla sopiva tähän. Sipulit lisätään pastan joukkoon, lisäsin senkin tuonne oikealle kohdalleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen halloumipyttipannu

Ainekset

2
rkl + 1 rkl
öljyä
600
g
perunoita
1
sipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua paprikaa
½
dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
1
pkt (noin 150 g)
halloumityyppistä juustoa (esim. Juustoportin Halla)
2
kananmunaa
LISÄKSI
2
rkl
srirachaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.

  3. Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

  4. Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Ananakset on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Helppo ja herkullinen arkiruoka, joka maistuu myös lämmitettynä.
Maut kun tasaantuvat ja pääsevät myöhemmin vasta oikeuksiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
20-30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerpestopasta kookoskermalla

Ainekset

400-500
g
Penne-, fusilli-, tai simpukkapastaa
350-400
g
Broilersuikaleita
150-200
g
Pestokastiketta, esim Rummo
1-2
dl
Kookoskermaa
2-3
rkl
Oliiviöljyä
4-6
kpl
Valkosipulin kynsiä
1/2-1
tl
Suolaa
1/2
tl
Salviaa, mustapippuria ja chilirouhetta

Työvaiheet

Kuumenna öljy keskilämmöllä ja puserra valkosipulit kuumaan öljyyn. Lisää salvia.

Laita pasta myös kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan. 

Kuullota öljyssä 5 minuuttia, jotta maut irtoavat öljyyn. Lisää broilerisuikaleet ja kypsennä huolella, noin 7-10 min.

Lisää pesto ja kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Lisää suola lopuksi, aloita puolella teelusikallisella, lisää myös puolenkymmentä pyöräytystä mustapippuri myllystä ja chili hiutale myllystä.

Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen ja tee annokset lämpimänä kirsikkatomaatti siivujen ja persilja ja basilika silpun kera. 

Kommentit (0)