
Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!
Kesäpasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
- Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
- Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
- Lisää sipulit sekä pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.
Koska kaali ei ole aina saman kokoinen, voisi resepteihin kirjoittaa grammat!
Paistettujen sipulien kohtalo jäi epäselväksi reseptin perusteella. Luvattoman usein nettisivustojen reseptit ovat tavalla tai toisella vähän sinne päin. Amatöörin villi veikkaus, että tässä paistoksessa sipulit lisättäneen pastan ja kaalipaistoksen joukkoon ennen ruoan lautaselle annostelua -vai otettiinko sipuleista vain makua pannun pintaan.
Laitan tähän kommentin ylempänä olevasta varhaiskaali-valkoviini-hapankermalisukkeesta, jonka kehutaan olevan erikoisen hyvä lisuke kalalle. Tein ohjeen mukaan ja sanoisin, että mitäänsanomaton maku. Siinäkin epämääräinen: silppua kokonainen varhaiskaali tai jos on iso, puolet siitä???
Eipä ollut kummoinen ruoka, makua ei nimeksikään. Sipuleita ihmettelin minäkin, mutta lisäsin ne sekaan.
Kiitos kommenteista. Kyseessä on tosiaan aineslistan perusteella miedonmakuinen kesäpasta, jossa pääosa annetaan tällä kertaa kaalille ja tuoreelle kirvelille.
Lisäsin kaalin kohdalle painon: arviolta reilun puolen kilon kokoinen varhaiskaali voisi olla sopiva tähän. Sipulit lisätään pastan joukkoon, lisäsin senkin tuonne oikealle kohdalleen.