Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 180 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Päivi Ristell

Kikherneistä saat reippaasti proteiinia, rautaa ja kuitua. Herkullinen kastike sopii myös levitteeksi leivälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min

Kikhernepestopasta

Ainekset

1
tlk (310 g)
kikherneitä
1
tomaatti
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
hienonnettua oreganoa
6
aurinkokuivattua tomaattia
3
rkl
tomaattien öljymarinadia
Lisäksi
200
g
täysjyvänauhapastaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä
5
dl
babypinaatinlehtiä

Työvaiheet

  1. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese tomaatti ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna oregano.
  2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  3. Keitä pasta ohjeen mukaan kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta lävikköön ja takaisin kattilaan tai tarjoiluvadille. Sekoita kikhernepesto kuuman pastan joukkoon. Lisää päälle granaattiomenan siemeniä ja huuhdottuja babypinaatinlehtiä.

Kommentit (5)

Hmmm...

Mielestäni pasta ei ole hyvän makuinen. Kun mennään terveys ja ideologia edellä niin maku kärsii. Ruoka on minulle nautinto.

Kesämakkaran sulatusta

Paljonkohan soossissa on kaloreita per 100g?

Käyttäjä11261
Seuraa 
Liittynyt15.6.2018

Todella hyvää! Pikkuisen lisäsin sitruunamehua kastikkeeseen. Pinaatin puuttuessa käytin lehtikaalisilppua ja hyvin toimi sekin. Voin suositella lämpimästi.

jassukka

Ja missä se pesto on?

Kaikki vihannestahnat ei ole pestoa!

Muuten ihan ok peruspasta- ohje.

Vierailija

Ihan hyvää, granaattiomenan siemenet tuo mukavan kirpeyden. Mutta tätä ei todellakaan tehnyt vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2300 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmista perunat pastan tapaan: keitä kypsiksi ja sekoita yksinkertaiseen kastikkeeseen. Tämä helppo arkiruoka yhdistää peston, ranskankerman, savukalan ja perunat samaan kulhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukala-pestoperunat

Ainekset

800
g
perunoita
500
g
lämminsavulohta
1
prk (150 g)
pestoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
100
g
lehtikaalia
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Keitä ne kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Ota kalasta haarukalla paloja kulhoon. Revi lehtikaali suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä. Sekoita lehtikaalin palat, pesto ja ranskankerma lohen joukkoon. Mausta pippurilla.

  3. Kaada perunoista vesi pois ja nosta kattila hetkeksi hellalle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kumoa perunat kulhoon ja sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Koskenlaskija-sulatejuusto toimii makaronilaatikossa todella hyvin. Helppoa ja maukasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Maukas Koskenlaskija-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
jauhelihaa
150
g
Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
400
g
makaroneja (tummia)
1
kpl
sipuli
1
kpl
lihaliemikuutio
3
rkl
tomaattisosetta
ripaus
pippuria
ripaus
oreganoa

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta tomaattisoseella, oreganolla ja mustapippurilla.
3. Keitä makaronit vedessä, johon on murennettu lihaliemikuutio. Lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos sekä Koskenlaskija-juusto. Keitä 6 min.
4. Kaada seos vuokaan ja laita 200 asteisiin uuniin 30 minuutiksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi kuivaa tosta tulisi, ei vettä eikä maitoa mukaan? On tainnut unohtua ohjeesta! Muuten olen tehnyt samanlaista, mutta jättänyt tomaattisoseen pois ja laittanut maitoa niin paljon, että melkein peittyy koko seos. Pari voinokaretta päälle.Paistan uunissa ensin 200 astetta n. tunti ja sitten vielä puoli tuntia n. 170 asteessa.

Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2300 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Henrik Packalén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahden kaalin herkku! Ravintola Ultimassa ruusukaalit tarjotaan kullanruskeiksi uppopaistettuna ja peiteltynä rapeaksi paahdettuun lehtikaaliin. 

Vinkki! Kuivaa kosteus ruusukaalien pinnalta hyvin ennen uppopaistamista, jotta öljy ei räisky. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ultiman ruusukaalit

Ainekset

Rapeat lehtikaalit
200
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
Uppopaistetut ruusukaalit
400
g
ruusukaaleja
1–1½
l
rypsiöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja revi lehdet isoiksi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa lehdet hyvin, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 8 minuuttia, laske uunin lämpö 100 asteeseen ja paahda rapeiksi, 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa ruusukaalit.

  2. Huuhtele ruusukaalit ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Nypi uloin lehti pois. Halkaise ruusukaalit ja laita ne talouspaperille kuivumaan leikkauspinta alaspäin.

  3. Kuumenna öljy valurautapadassa (vet. 3–5 l) tai paksupohjaisessa kattilassa 160-asteiseksi. Jos et käytä lämpömittaria, testaa öljyn lämpötila leipäpalalla: öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipä paistuu öljyn pinnalla poreillen. Pidä padan tai kattilan kansi saatavilla siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan.

  4. Laita 6–8 ruusukaalia kerrallaan reikäkauhalla öljyyn, varo roiskeita. Paista kaaleja 4–6 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperille lautaselle valumaan. Valuta etikkaa päälle ja mausta suolalla. Paista loput kaalit.

  5. Lämmitä tarjoilukulhot uunissa. Laita ruusukaalit lämpimiin kulhoihin ja peitä rapeilla lehtikaaleilla.

Kommentit (0)