Cacio e pepe -pasta paahdetuilla porkkanoilla
Viime vuosina maailmalla suureen suosioon noussut cacio e pepe -pasta muuntautuu sesonkiruoaksi paahdettujen porkkanoiden avulla. Hittipastan alkuperäinen idea on simppeli, sen tärkeimmät ainekset ovat juusto (usein pecorino) ja paahdettu pippuri, eli cacio e pepe.
Cacio e pepe -pasta paahdetuilla porkkanoilla
Ainesosat
Vaiheet
-
Valmistele ensin porkkanat. Raaputa tai kuori ne puhtaiksi. Paista porkkanat pannulla öljyssä rosmariinin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Paahda pippuria kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sen sulaa.
-
Valuta pasta. Ota keitinvesi talteen.
-
Lisää kauhallinen keitinvettä pastan kanssa pannulle. Lisää juustoraaste muutamassa osassa sekoittaen, kunnes siitä muodostuu kastike. Lisää sen verran vettä, että pasta on kosteaa.
-
Nosta pasta lautasille. Viimeistele porkkanoilla, mustapippurilla ja juustoraasteella.