
Carbonaran täyteläisen maun salaisuus piilee keltuaisissa, jotka myös saostavat pastan keitinvedestä pyöräytetyn kastikkeen.
Carbonara paahdetuista kasviksista
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puolita kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi uunipellille. Kuori palsternakka ja raitajuuret, ja leikkaa juurekset sopiviksi suupaloiksi pellille kurpitsaviipaleiden kanssa. Hienonna chili ja kääntele se yhdessä öljyn ja suolan kanssa kasvisten joukkoon. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
-
Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita keltuaiset ja parmesaani kulhossa. Ota pastan keitinvettä talteen noin 1½ dl ja valuta loppu vesi pois. Laita pasta takaisin kattilaan. Sekoita kuuma keitinvesi keltuais-parmesaaniseokseen ja kaada pastan joukkoon. Kuumenna pasta vielä nopeasti koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Kuori kypsät kurpitsaviipaleet ja sekoita kaikki kasvikset pastan joukkoon.