
Kesältä maistuva pasta syntyy jogurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.
Jogurtti-hernepasta
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jogurtti ja mausteet.
- Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
- Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jogurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
- Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.