
Kesäinen peltiruoka pitää sisällään kaalia, perunagnoccheja ja herneitä. Parmesaanilla ja sitruunankuorella viimeistellyn kaalipellin kaveriksi käy esimerkiksi grillattu possumakkara.
Kaali-gnocchipelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet pellille. Lisää gnocchit, oliiviöljy, voi pieninä nokareina, vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita niin, että suola maustaa tasaisesti sekä kaalit että gnocchit. Peitä pelti foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi.
-
Riivi herneet paloistaan. Pienet, lituskat herneenpalot voit huuhdella ja käyttää sellaisenaan. Suikaloi purjo. Poista folio pellin päältä, lisää herneet ja purjo pellille ja laita pelti ilman foliota uuniin 10 minuutiksi.
-
Raasta parmesaani. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Ripottele parmesaani, sitruunankuori ja ruohosipuli kuuman ruuan pinnalle ja tarjoa heti.
Olen huomannut. että nämä pelti tms. ruuat ovat ruokahaluaherättämättömiä pläjäyksiä pellillä.
Onko nyky suuntaus sellainen, jossa näytetään , että kyllä kaikki onnistuvat.
Nimim. Poltetut tai hiilletyt popsittavat.
Ihan tajuttoman hyvä ja helppo ruoka! Aluksi epäilin, mutta sattui kaikki ainekset löytymään valmiina, niin päätin kokeilla, enkä kadu. Tein reilumman satsin, niin kypsennysajat piti tuplata. Vesimäärä saa olla reilumpi mitä ohjeessa, muuten gnocchit jäävät ikävän kuiviksi ja jähmeiksi. Mausteet kannattaa laittaa oman maun mukaan ja jos haluaa aivan erityistä herkkua niin toiseen kypsennykseen lisäksi suikaloitua pekonia päälle!