Kasvispastitsio eli kreikkalainen pastapaistos
Kreikkalaisten mainion makuinen vastine italialaiselle lasagnelle on pastitsio. Uunissa paistettava vuokaruoka valmistetaan vaihteeksi linssikastikkeesta.
Kasvispastitsio eli kreikkalainen pastapaistos
Ainesosat
Vaiheet
- Tee ensin linssikastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Mittaa 3 rkl öljyä pannuun ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää huuhdellut linssit, etikka, mausteet ja säilyketomaatit. Anna porista miedohkolla lämmöllä 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
- Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsa. Paista öljyssä pannussa muutamassa erässä kauniin värisiksi. Laita hetkeksi sivuun.
-
Keitä pastaa pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa lukee.
-
Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja kypsennä alhaisella lämmöllä muutama minuutti; älä ruskista. Lisää maito vähän kerrallaan, voimakkaasti vatkaten. Sekoita, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa kananmuna joukkoon. Murustele feta ja lisää se kastikkeeseen.
-
Voitele uunivuoka voilla. Lado pastaa, linssikastiketta ja kesäkurpitsaa vuokaan. Raasta parmesaani, murustele feta ja lisää ne vuokaan. Lusikoi valkokastike päällimmäiseksi. Raasta halutessasi vielä parmesaania päälle ja nosta koristeeksi kirsikkatomaatteja.
-
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele halutessasi oreganolla.
Vinkki: Paista kastikkeeseen muitakin kasviksia kesäkurpitsan lisäksi. Kokeile esimerkiksi munakoisoa, porkkanaa ja lehtiselleriä. Myös sienet sopivat mainiosti linssien makuun.