
Mehevistä gnoccheista tulee vastustamattomia, kun ne paistaa ruskistetussa voissa ja lisää joukkoon pari satokauden herkkua.
Kesäkurpitsa-gnocchipannu
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kesäkurpitsa ½ sentin kiekoiksi. Harjaa kantarellit puhtaiksi, kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta sitruunan keltainen kuori hienoksi raasteeksi. Raasta parmesaani.
-
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Ruskista kesäkurpitsakiekot öljyssä molemmin puolin. Siirrä lautaselle, pyyhkäise kuuma pannu talouspaperilla ja lisää 1 rkl öljyä pannulle. Paista sieniä pannulla ensin ilman, että liikuttelet niitä, noin 3 minuuttia. Käännä sienet ja ruskista toinen puoli. Siirrä sienet lautaselle.
-
Kuumenna iso kattilallinen vettä gnoccheja varten.
-
Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Laita voi pannulle ja anna sen ruskistua miedolla lämmöllä. Laita gnocchit kiehuvaan veteen. Kun ne nousevat pintaan, nosta ne reikäkauhalla pannulle voin joukkoon. Lisää valkosipuli, sitruunankuori, kesäkurpitsat, sienet ja pinaatti. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
-
Tarjoa gnocchit parmesaaniraasteen kanssa. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.