Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 258 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tämä risotto on todiste siitä, ettei risottoon aina tarvita viiniä ja parmesaania. Nyt hapokkuutta antaa sitruuna ja juuston työt tekee ricotta, joka sopii hienosti kesäkurpitsan mietoon makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsarisotto

Ainekset

2
(n. 450 g)
kesäkurpitsaa
1
(luomu)sitruuna
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi toinen kesäkurpitsa. Kuori ja raasta toinen. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu.

  2. Kiehauta vesi kattilassa ja liuota liemikuutiot joukkoon. Pidä liemi kuumana.

  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa isossa pannussa ja kuullota riisiä öljyssä pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsaraaste ja paista muutama minuutti, kunnes raaste pehmenee. Lisää kauhallinen lientä ja keitä riisiä sekoittaen. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes koko liemimäärä on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa sekoitellen ja lientä lisäten yhteensä noin 15 minuuttia.

  4. Lisää kurpitsaviipaleet, juusto, sitruunan mehu ja kuori lopuksi risoton joukkoon. Lämmitä risottoa sen verran, että juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (10)

Italiano

Kyllä viini kuuluu risottoon ja se kannattaa lisätä kahdessa osassa, heti alkuun ja lähellä kypsennyksen loppua. Kesäkurpitsa on kyllä kiva raaka-aine, mutta hieman yksiulotteinen.

Vierailija

Huhhuh mikä suolamäärä! Yleensä yksi kasvisliemikuutio sisältää vähintään 5g suolaa, eli tässäkin ruoassa olisi jo ainakin 15g suolaa (2 kuutiota  + teelusikallinen) ja tähän lisäksi ricotasta tuleva suola. Päivittäinen suositus olisi enintään 5g päivässä ja tästä se tulee kyllä melkeinpä jo yhdestä annoksesta. Ihmekään, että suomalaisten verenpaineet pilvissä... 

Vierailija

Siis tällä ei ole mitään tekemistä risoton kanssa. Aivan järkyttävä resepti.

Janesky

Kokeilen. Hmm, erikoinen oli.
Kyllä aito on aito.

Vierailija

Outo. "Ei tarvita juustoa" - mitäs ricotta sitten on?

O tempora..

Yhtä lailla risotto kuin ne kouluruokailujen uunissa tehdyt risotot. Nykyään kaikki somekokit luulevat olevansa oikeutettuja vaihtamaan pääkomponentit ruokalajeista ja kutsumaan silti niiden nimilläään. Häpeä.

Vierailija

Risotto, kesäkurpitsarisotto ei ole tuollaista. Miksi kutsutaan risotoksi? Riisikohellus parempi nimi. 

Vierailija

Yhdelle kommentoijalle tiedoksi että yhdessä kasvisliemikuutiossa on suolaa 1,85g ei viittä grammaa.
Sitruunaa oli omaan makuun liikaa, muuten ihan hyvä!

Hyvää on

Hyvää. Ja raikasta uutta kokeilua. Hän joka valitti suolaisuudesta, voi toki itse laittaa mitä haluaa.
Minä olen aina käyttänyt ja käytän reippaasti suolaa. Verenpaine matala, samoin kolesterolit. Eiköhän liene yksilökohtaista lähes kaikessa, mikä kullekin sopii. Ja ennenkaikkea maistuu.
Tämä jää ruokalistalleni :)

Leojohannes

Aivan loistavat maut. Rucolan ja sitruunan liitto. Ei tosiaan tarvitse viiniä eikä parmesania

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Satokauden salaattikulhossa rouskuvat omenat, pähkinät ja punakaali. Hapokas omena tuo juuri sopivaa särmää täyeläiseen kvinoasalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sataybroileri-kvinoasalaatti

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
2
hapahkoa omenaa
1
limetti
½
kurkku
pieni pala punakaalia
¼
tl
suolaa
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
SATAYKASTIKE
4
rkl
maapähkinävoita (rouheista)
1
prk (160 ml)
kookoskermaa
1
rkl
punaista thaicurrytahnaa
1
rkl
tamarinditahnaa
1
tl
soijakastiketta
YRTTIKVINOA
4
dl
kvinoaa
8
dl
kasvislientä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
TARJOILUUN
limettiä, kesäsipulin varsia, seesamiöljyä, pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kvinoa. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä lämpimällä vedellä. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa joukkoon kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita kypsän kvinoan joukkoon öljy ja hienonna joukkoon korianteri.

  2. Tee kastike. Laita maapähkinävoi, kookoskerma, currytahna, tamarindi ja soija kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä ilman kantta välillä sekoitellen muutama minuutti.

  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada puolet sataykastikkeesta kulhoon ja pyörittele broilerit siinä. Viipaloi broilerit.

  4. Huuhtaise omenat ja viipaloi ne. Purista päälle limettimehua.

  5. Suikaloi kurkku. Leikkaa kaali ohuenohuiksi viipaleiksi. Lisää kaalille hieman suolaa ja rutistele kaalia.

  6. Laita kulhon pohjalle keitettyä kvinoaa. Nosta päälle broileria, omenaa, kurkkua ja kaalia. Lisää loput pähkinäkastikkeesta, kaali ja yrtinoksat.

  7. Viimeistele limetillä, hienonnetulla sipulilla, seesamiöljyllä ja suola- tai maapähkinöillä.

Vinkki Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista satay-kastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Green goddess -salaatti

Ainekset

1
pieni keräsalaatti
250
g
valkokaalia
2
dl
herneitä (tuore tai pakaste)
2
syöntikypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni fenkoli
VIHREÄ KASTIKE
1
ruukku korianteria
3
tuoretta ranskalaisen rakuunan oksaa
5–7
ruohosipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
¾
dl
rypsiöljyä
dl
majoneesia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.

  2. Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.

  3. Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Turkulaisen Kerttu-ravintolan pasta on saanut nimensä tyyriiden ravunpyrstöjen myötä. Ravintolassa sama pasta ilman rapuja on saanut nimen "Opintotukea odotellessa". 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuun 1. spagetti

Ainekset

2
rs (à 330/170 g)
kypsiä jokiravunpyrstöjä
6–8
keskikokoista valkosipulinkynttä
2
tuoretta punaista chiliä
1
ruukku persiljaa
500
g
spagettia
2
dl
rypsiöljyä
1–2
rkl
persillade-mausteseosta (Santa Maria)
LISÄKSI
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.

  2. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl / 1 l vettä).

  3. Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, chili ja persillade-mausteseos. Kuullota, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta spagetti ja sekoita kuuma öljyseos pastan joukkoon joko pannulla tai kattilassa.

  5. Lisää puolet persiljasta ja kaikki ravut. Kuumenna vain sen verran, että ravut kuumenevat.

  6. Jaa annokset lautasille, raasta päälle parmesaania ja lisää loput persiljasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)