
Riisinjyvän kaltainen orzo (tai Risoni) on pastalaatu, joka sopii kevyisiin pastaruokiin. Sen hauska koostumus kestää hyvin keittämistä, eikä muutu herkästi ylikypsäksi.
Kreikkalainen orzopasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin uunitomaatit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita tomaatit uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 15 minuuttia.
-
Keitä orzo kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Viipaloi sipulien varret ja laita ne hetkeksi sivuun viimeistelyä varten. Hienonna sipulit ja laita ne kulhoon. Purista joukkoon sitruunamehu. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja oreganolla. Anna maustua noin 5 minuuttia.
-
Valuta keitetty orzo ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää sipuliseos ja öljy.
-
Ota kurkusta juustohöylällä suikaleita. Murustele feta. Yhdistä ne orzoon uunitomaattien ja oliivien kanssa. Hienonna joukkoon tilli. Tarjoa heti.