Jussi Aumo on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
1/2-1
tsk
cayennepippuri
mustapippuria
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Siis just hyvä, mutta epätäsmällisyys nimessä: ei ole vege, kun on ranskankermaa ja juustoa. Mua ei haittaa, mut jotain vegaania vois haitata.

Jussi Aumo
Seuraa 
Liittynyt20.1.2015

Ok, mulle vege on aina tarkoittanut vegetariaania tai vegetaarista, ei vegaanista.

Vierailija

Ihanan hyvä ja sopivan "tuju". Jatkoon! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialaisen cucina poveran eli köyhän keittiön klassikkoannoksia on aglio e olio eli pastaa valkosipulikastikkeessa. Tässä se saa höysteekseen paahdettua kukkakaalia ja rapeaa leipämurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalipasta

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
keltasipuli
200
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
kuivattu pieni chilipalko (esim. peperoncino)
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
350
g
pastaa (esim. penne)
2
viipaletta maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kukkakaali nupuiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita kukkakaalit, sipuli ja tomaatit uunipellille ja sekoita öljy niihin. Paahda uunissa kerran sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt, mutta siinä on vielä puruvastusta. Halutessasi voit ottaa tomaatit aikaisemmin pois uunista.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
  4. Hienonna leipä teholeikkurissa. Paista leipämurua öljyssä pannussa sekoitellen muutama minuutti, kunnes leipä saa väriä ja rapeutuu. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Yhdistä pasta, paahdetut kasvikset ja sipuliseos. Lisää hieman pastan keitinvettä. Viimeistele leivänmuruilla.

Vinkki! Korvaa leivänmurut parmesaanilla. Jos kaipaat makuun lisää terää, mausta kastike lehtipersiljalla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pakastesimpukat ovat todellista pikaruokaa! Tässä maukkaassa yhen pannun ruuassa simpukat saavat seurakseen papuja ja tomaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-simpukkapannu

Ainekset

1
tlk (230 g)
cannellinipapuja
2
valkosipulinkynttä
3
isoa tomaattia
½
dl
oliiviöljyä
1
ptk (450 g)
sinisimpukoita (esim. Pirkka)
1
pkt (300 g)
venussimpukoita (esim. Pirkka)
1
sitruunan mehu
1
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½–1
tl
kuivattua chiliä
½
tl
sokeria
4
rkl
timjamia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutio tomaatit. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Kuullota valkosipulia öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää tomaatit ja jäiset simpukat kuumaan pannuun, sekoita hetki, peitä kannella ja anna kypsyä 3–5 minuuttia.
  3. Purista sitruunan mehu pannuun. Lisää balsamico, suola, chili ja sokeri, peitä pannu kannella ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.
  4. Sekoita pavut ruokaan. Kuumenna 2–3 minuuttia, viimeistele timjamilla ja tarjoa heti höyryävän kuumana.

Kommentit (0)