
Vuohenjuuston ja hunajan kanssa paahdetut maa-artisokat höystävät pastan herkulliseksi. Voit unohtaa muhkuraisen mukulan kuorimisen – pelkkä pesu riittää.
Maa-artisokka-vuohenjuustopasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese maa-artisokat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi uunipellille. Hienonna timjami. Lisää se, öljy, sitruunanmehu, hunaja ja suola maa-artisokille, ja sekoita. Paahda uunissa 6–7 minuuttia.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kun maa-artisokat ovat olleet uunissa 6–7 minuuttia, nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ota pelti hetkeksi uunista ja murustele vuohenjuusto isoiksi paloiksi artisokkien päälle. Jatka paahtamista 5 minuuttia.
- Valuta kypsä pasta ja lisää artisokka-juustoseos pastan joukkoon.
Olipa hyvää! Lempeän herkullista!
Vähän mautonta, vaikka laitoin reilummin mausteita kuin ohjeessa. Artisokkaa piti paahtaa pidempään ja kovemmalla lämmöllä, vaikka siivut olivat todella ohuita. Ei jatkoon.
Todella hyvää - pehmeän makuista; maa-artisokat hunajanmakeita ja vuohenjuusto suolaisen hapanta.
Nam!