Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
9:00 | 22.5.2021

Maitohorsmarisotto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Nuori horsma muistut­taa parsaa mutta on silti omanlaisensa. Parsan lailla horsmakin toimii kevätrisotossa.

Maitohorsman tanakat varret puskevat esiin heti, kun kevätsäät sallivat. Hehkuvan viininpunaiset alut ovat maukkaimmillaan ja rapeimmillaan 10–15-senttisinä.

Keväällä voit kerätä kokonaiset varret, kesä-heinäkuussa lehdet ja heinä-elokuussa punaiset kukinnot. Horsman juurta voi kaivaa ruuaksi keväällä ja syksyllä.

Huuhdo horsmat hyvin, koska myös pienet hyönteiset pitävät niistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Maitohorsmarisotto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

noin 40
maitohorsman nuorta vartta (pituus 10–15 cm)
2
salottisipulia
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
risottoriisiä
40
g
parmesaania
1
prk (120 g)
ranskankermaa
25
g
voita

Vaiheet

  1. Huuhtele horsmat. Pilko pidemmät var­ret pariin osaan. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Valmista kasvisliemi vedestä ja liemi­kuu-tiosta ja pidä liemi kuumana.
  3. Kuullota sipulia öljyssä korkeareunai­sessa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää hors­mat ja riisi, kuullota noin minuutti. Lisää noin desilitra kuumaa lientä, sekoita koko ajan ja anna nesteen haihtua. Lisää nes­tettä noin desilitra kerrallaan ja kypsennä risottoa sekoitellen, yhteensä noin 20 mi­nuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on edelleen pieni purutuntuma.
  4. Raasta juusto risottoon juuri ennen tar­joilua, lisää ranskankerma ja voi. Sekoita hyvin.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
risotto
maitohorsma
30 minuuttia
kasvisrisotto

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini