
Mansikat surautetaan sauvasekoittimella kastikkeeksi, joka maustaa paahdetuilla kikherneillä ryyditetyn pastan.
Mansikka-kikhernepasta
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele ensin kikherneet. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy ja suola kikherneiden joukkoon. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes herneet ovat rapeita.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Mittaa mansikkakastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Pilko pastan joukkoon tulevat mansikat.
- Sekoita kastike, mansikat, kikherneet, rucola ja basilika kypsän pastan joukkoon. Tarjoa pasta parmesaanilastujen kanssa.