
Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.
Muutaman aineksen juustopasta cacio e pepe on roomalainen klassikko. Kastike sekoitetaan hienoksi raastetusta pecorinojuustosta ja pastan keitinvedestä. Makua antavat kuivalla pannulla paahdetut, murskatut mustapippurit.
Oheisen pastan valmistustapa on uskollinen alkuperäiselle reseptille, mutta eräs aines tekee pastasta erityisen herkullisen. Keitinveden joukkoon lisätään nimittäin japanilaista misotahnaa, joka tuo pastaan ihanaa umamisuutta. Vaikka yhdistelmä on villi, se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Mison lisäksi pastan mausteena on chiliä. Voit halutessasi vaihtaa chilihiutaleet alkuperäisen juustopastan paahdettuihin mustapippureihin.
Miso cacio e pepe
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.
-
Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.
-
Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.
-
Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.
Mitä sillä jäljelle jääneellä misoliemellä tehdään?
Missä on pepe,
Ja alkuperäisen cacio e pepen kanssa ei tällä ole mitään tekemistä. Misotahnaa ja chiliä... voi elämän kevät näitä ”ammattilaisia”.
Varmaan ihan hyvää, mutta miksei voi kutsua vaikka misopastaksi kun ei ole sitä alkuperäistä nähnytkään