
Kun lämmin mustaherukka ja salvia kohtaavat viileän vuohenjuuston, pasta-annoksessa on kaikki kohdallaan.
Mustaherukka-vuohenjuustopasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (2 tl suolaa/1 l vettä) ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää 2 dl herukoita, salvianlehdet, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Keitä keskilämmöllä ilman kantta noin 3 minuuttia.
-
Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma kulhossa.
-
Rouhi mantelit veitsellä.
-
Nostele valutettu pasta ja herukkasalviaseos kerroksittain annoskulhoihin. Lusikoi vuohenjuustotahna päälle. Ripottele mantelit, pippuri, sormisuolaa ja loput herukat annoksiin.
Onko tämän tarkoitus olla ruoka, jälkiruoka vai muuten vaan joku omituinen päähänpisto?
Kaiken lisäksi kuvassa on tuoretta kypsentämätöntä salviaa, jota ei todellakaan kannata laittaa suuhunsa.
Oli aivan mielettömän hyvää omista pensaista poimituilla mustaherukoilla! Ei tosiaankaan ole mikään makea ruoka, herukathan ovat aika hapokkaita marjoja ja lisäksi kompottiin tulee myös balsamicoa. Makeanhappaman yhdistelmä suolaiseen vuohenjuustoon on klassikko muissakin ruoissa. Enkä näe mitään syytä miksi tuoretta salviaa ei kannata laittaa suuhunsa kuten edeltävä kommentoija sanoo. Toki voimakas yrtti, joka ei ehkä kaikkien makuun ole. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä reseptiä!
Yllättävän vähän salvia tässä maistui. Yhden kokeilukerran jälkeen täytyy todeta, että ihan syötävää, mutta ei jatkoon.