
Mustatorvisienipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise ja puhdista sienet. Ontossa jalassa voi joskus olla roskaa. Pilko sienet hienommaksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.
-
Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla pannulla pari minuuttia. Laita siemenet sauvasekoittimen kulhoon.
-
Paista myös sieniä kuivalla pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia niin, että sienistä irtoava neste haihtuu.
-
Lisää sienet, valkosipuli, parmesaaniraaste ja oliiviöljy sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta pestokastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta.
-
Sekoita pastan joukkoon sopivasti pestokastiketta. Lisää kuumaa keitinlientä vähän kerrallaan niin, että pesto sekoittuu kunnolla pastaan.
-
Kuumenna vielä tilkka öljyä pannulla. Lämmitä kirsikkatomaatteja hetki, mutta älä kypsennä. Lisää tomaatit annoksiin.
VINKKI! Jos sienipestoa jää yli, laita se puhtaaseen lasitölkkiin ja peitä pinta öljyllä. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon. Sen voi myös pakastaa.