Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
13:48 | 26.11.2018

Nerokas piparjuuripasta

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tätä pastareseptiä ei kannata ohittaa kokkaamatta! Rapeaksi paahdetut sitruunaiset leivänmurut, pecorino ja piparjuuri ovat yksinkertaisesti nerokas yhdistelmä.

Tuoretta piparjuurta kannattaa melkein hankkia vain tätä reseptiä varten jääkaappiin. Muut ainekset saattavatkin jo löytyä kaappien kätköistä.

Yksinkertainen pasta luottaa italialaiseen cucina poveraan eli köyhän keittiöön. Pastan lisäksi tarvitset kuivahtanutta vaaleaa leipää, valkosipulia ja sitruunaa ja hieman voita. Sekä tietysti piparjuurta. Leivästä tehdään pannulla maukas valkosipulilla ja sitruunalla maustettu muru.

Muruun lisätään raastettua piparjuurta. Siirrä pannu kuitenkin heti pois kuumalta levyltä, sillä piparjuuri menettää raikkaan makunsa kuumennettaessa. Muru sekoitetaan keitettyyn pastaan, joka viimeistellään pienellä määrällä juustoraastetta ja persiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo

Nerokas piparjuuripasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

50
g
huoneenlämpöistä voita
400
g
pastaa
3
paksua viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
piparjuurta raastettuna
50
g
pecorinojuustoa
1/2
ruukku
lehtipersiljaa

Vaiheet

  1. Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).
  3. Pastan kiehuessa leikkaa leivät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuortaöljyssä paistinpannussa pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori piparjuuri ja raasta sitä pannuun 1–2 rkl tai maun mukaan. Siirrä pannu pois liedeltä.
  5. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää leipämuruseos ja voi. Raasta pecorino, hienonna lehtipersilja ja lisää ne pastan joukkoon. Tarjoa heti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
piparjuuripasta
Piparjuuri
Pastatehdas
30 minuuttia
Vege
Vegebaari
kasvis
Nerokas piparjuuripasta

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini