Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 268 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tätä pastareseptiä ei kannata ohittaa kokkaamatta! Rapeaksi paahdetut sitruunaiset leivänmurut, pecorino ja piparjuuri ovat yksinkertaisesti nerokas yhdistelmä.

Tuoretta piparjuurta kannattaa melkein hankkia vain tätä reseptiä varten jääkaappiin. Muut ainekset saattavatkin jo löytyä kaappien kätköistä.

Yksinkertainen pasta luottaa italialaiseen cucina poveraan eli köyhän keittiöön. Pastan lisäksi tarvitset kuivahtanutta vaaleaa leipää, valkosipulia ja sitruunaa ja hieman voita. Sekä tietysti piparjuurta. Leivästä tehdään pannulla maukas valkosipulilla ja sitruunalla maustettu muru.

Muruun lisätään raastettua piparjuurta. Siirrä pannu kuitenkin heti pois kuumalta levyltä, sillä piparjuuri menettää raikkaan makunsa kuumennettaessa. Muru sekoitetaan keitettyyn pastaan, joka viimeistellään pienellä määrällä juustoraastetta ja persiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nerokas piparjuuripasta

Ainekset

50
g
huoneenlämpöistä voita
400
g
pastaa
3
paksua viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
piparjuurta raastettuna
50
g
pecorinojuustoa
1/2
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).
  3. Pastan kiehuessa leikkaa leivät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuortaöljyssä paistinpannussa pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori piparjuuri ja raasta sitä pannuun 1–2 rkl tai maun mukaan. Siirrä pannu pois liedeltä.
  5. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää leipämuruseos ja voi. Raasta pecorino, hienonna lehtipersilja ja lisää ne pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

Käyttäjä38321
Seuraa 
Liittynyt22.4.2022

No entäs se voi...... se jäi vaan lämpenemään :)

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa,

voi lisätään ruokaan samaan aikaan leipämurun kanssa, kohdassa 5.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 409 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Meksikolaisessa kaakaossa on mausteita, jotka tekevät siitä extralämmittävän ja sopivan viimaisiin talvipäiviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kaakao

Ainekset

dl
kevyt- tai kauramaitoa
25
g
raastettua tummaa suklaata tai 1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½
tl
vaniljatahnaa tai muutama kierros vaniljatankoa myllystä
½
tl
kanelia
tl
cayennepippuria
(vaahterasiirappia tai fariinisokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, suklaa ja mausteet kattilaan. Lämmitä kuumaksi sekoitellen. Mausta halutessasi siirapilla tai sokerilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hyvää jyvästä! Jyviä eli viljojen siemeniä löytyy joka lähtöön. Valkoinen riisi väistyköön kuitupitoisempien tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-miso-ruusukaalikulho

Ainekset

8
dl
(kotimaista) kvinoaa
600
g
ruusukaaleja
1
rkl + 1 rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
valkosipulinkynttä
MISOSEOS
3
rkl
riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
rkl
misotahnaa
rkl
hunajaa
TAHINIKASTIKE
2
rkl
sileää tahinia
2
tl
hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
noin 2
rkl
vettä
LISÄKSI
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita ensin tahinikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat juoksevaa kastiketta. Sekoita myös misoseoksen ainekset keskenään.

  3. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja puolita ruusukaalit. Sekoita kulhossa öljyyn, suolaan ja pippuriin. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää öljyä pannulle ja paista ruusukaaleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat väriä. Lisää valkosipuli joukkoon. Siirrä molemmat uuniin leivinpaperin päälle noin 10 minuutiksi, kunnes ruusukaalit ovat rapeita. Kaada misoseos kuumien ruusukaalien joukkoon ja sekoita.

  4. Ruusukaalien paahtuessa huuhtele kvinoaa kunnolla siivilässä kuumalla vedellä. Laita kulhoon ja kaada vettä päälle, lorauta öljyä joukkoon. Anna seistä 5 minuuttia ja valuta. Paahda kvinoaa kuivalla kuumalla paistinpannulla noin 5 minuutin ajan.

  5. Nosta kulhoihin kvinoaa, misoruusukaaleja ja babypinaattia ja kaada päälle tahinikastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Frittaa muikkuja ja ohuita sitruunaviipaleita Elm-ravintolan tyyliin. Simppeli annos aiheuttaa ruokapöydässä silkkaa mielihyvän hyrinää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Frittimuikut ja -sitruunat

Ainekset

600
g
puhkottuja muikkuja
1
dl + 9 dl
vettä
½
dl
karkeaa merisuolaa
2
luomusitruunaa
FRITTITAIKINA
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
dl
olutta (esim. lageria tai vaaleaa vehnäolutta)
AIOLI
1
kananmuna
2
tl
dijoninsinappia
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
tl
sitruunamehua
3
valkosipulinkynttä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
1
l
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Työvaiheet

  1. Huuhtele muikut lävikössä kylmällä vedellä.

  2. Kiehauta 1 dl vettä ja suola pienessä kattilassa. Kaada suolaliemi teräskulhoon ja lisää 9 dl kylmää vettä ja muikut. Anna maustua noin 15 minuuttia.

  3. Pese sitruunat ja leikkaa niistä päädyt pois. Viipaloi sitruunat ohuiksi.

  4. Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko kanamuna ja lisää sinappi kapeaan korkeaan astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjaan kiinni, käynnistä sekoitin ja lisää jouk- koon öljy ohuena nauhana. Purista joukkoon sitruunamehu. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita yhdessä mausteiden kanssa majoneesin joukkoon.

  5. Laita jauhot ja suola kulhoon. Lisää olut ja vispaa taikina tasaiseksi.

  6. Valuta muikut lävikössä. Kaada ne talouspaperin päälle lautaselle ja painele talouspaperilla kevyesti.

  7. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 170–180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu leipäpala ruskistuu öljyn pinnalla kauniisti poreillen. Dippaa muikut taikinaan, ja siirrä ne pataan. Kypsennä muikkuja muutamassa erässä noin 2–3 minuutin ajan. Käännä kaloja kerran paistamisen puolivälissä. Nosta kypsät muikut reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.

  8. Kypsennä seuraavaksi sitruunat samalla tavalla: dippaa sitruunaviipaleita taikinaan, ja laita pataan paistumaan noin 2 minuutiksi. Valuta sitruunaviipaleita hetki talouspaperin päällä, ja nosta ne kalojen kanssa tarjolle.

Vinkki Ohutkuorisissa luomusitruunoissa on vähiten kuoren ja hedelmälihan väliin jäävää valkoista, kitkeränmakuista kalvoa. Mitä ohuemmat sitruunaviipaleet, sen parempi. Terävän veitsen sijaan sitruunat voi viipaloida mandoliinileikkurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Leivän päälle kuuluu muutakin kuin ylähuuli. Herkkupatongit täytetään kaikella ihanalla ja hyvää tekevällä. Tomaattisalsa, jogurttibroileri ja rapeat omenat ovat yllättävän toimiva yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brasilialaiset kanapatongit

Ainekset

4
tomaattia
1
limetin mehu ja kuoriraaste
½
punasipulia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
oliiviöljyä
KANATÄYTE
300
g
(paistopisteen) valmista grillikanaa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
majoneesia
1
dl
mustia oliiveja
3
rkl
rusinoita
LISÄKSI
1
omena
2
isoa maalaispatonkia tai 4 pientä esipaistettua

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli joukkoon. Purista sekaan puolet limetin mehusta, lisää myös suola, pippuri ja öljy.

  2. Poista kanasta nahka ja suikaloi hienoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, majoneesi ja limetin kuoriraaste. Valuta ja hienonna oliivit joukkoon, lisää sekaan myös rusinat.

  3. (Kuori ja) viipaloi omena ja lorauta loput limetin mehusta päälle.

  4. Täytä patongit tomaatti-punasipuliseoksella, kanatäytteellä ja omena- viipaleilla. Puolita tarjolle.

Kommentit (0)