
Valkoinen parsa kestää tuhditkin mausteet. Mausta siis sitruunainen parsapasta rohkeasti chilillä ja valkosipulilla.
Valkoisen parsan valmistamista pidetään usein hankalana. Sille sopivat kuitenkin aivan samat ruoanvalmistustavat kuin vihreällekin parsalle, kypsennysaika on vain hieman pidempi. Valkoiset parsat kannattaa myös kuoria toisin kuin vihreät, joiden käsittelyssä se ei ole välttämätöntä.
Tällä kertaa parsat paahdetaan uunissa paloiteltuna valkosipulilla ja chilillä maustetussa öljyssä. Ideana on käyttää ne pastan höysteenä. Paahtuminen käy niin nopeasti, että pasta ehtii sillä aikaa kiehua kypsäksi.
Parsojen makuöljy riittää sitruunatilkan kanssa mainiosti pastan kastikkeeksi. Lopuksi joukkoon lisätään murennettua fetaa, joka tekee mausta täyteläisen.
Parsa-fetaspagetti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo parsat, katkaise puumaiset tyvet ja kuori varret. Leikkaan parsat kolmeen osaan ja laita kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Lisää chilihiutaleet, suola ja 2 rkl öljyä. Kääntele niin, että mausteet levittyvät parsoille. Levitä parsat leivinpaperille pellille ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Kypsennä sillä aikaa pasta.
- Kuumenna pastan keitinvesi ja mausta se suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se keitinveteen. Purista 2 rkl sitruunan mehua pieneen kulhoon, jätä odottamaan. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sitruunamehu ja ½ dl oliiviöljyä joukkoon.
- Ota parsat uunista ja kääntele basilikanlehdet kuumien parsojen joukkoon. Lusikoi seos kattilaan pastan joukkoon. Viimeistele ruoka murennetulla fetalla.