
Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.
Parsapasta risottotyyliin
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.
-
Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.
-
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.
-
Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.
-
Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
-
Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.