
Norman viimeistelyyn käytetään tavallisesti ricotta salata -juustoa, eli suolattua ja kovarakenteista ricottaa, jota meillä on harvoin tarjolla. Nuori, vähän kypsytetty pecorino käy annokseen yhtä hyvin.
Nopeat pastat ovat parhaimpia arkipäivien aterioita. Tämäkin italialainen klassikko valmistuu alle puolessa tunnissa.
Pasta alla norma on munakoisopasta, joka viimeistellään pikantin suolaisella juustolla. Pastaan käytetään ideaalitilanteessa tuoreita tomaatteja, mutta näin talviaikaan myös laadukkaat kokonaiset säilyketomaatit sopivat tarkoitukseen.
Ruokaa valmistaessa kannattaa erityisesti keskittyä ruskistamaan munakoisoviipaleet rauhassa kauniin värisiksi. Ne ovat tämän ruoan tähti, ja jäävät helposti hieman valjuiksi, jos pannu ei ruskistettaessa ole tarpeeksi kuuma. Tomaatteja ja valkosipulia kypsennettäessä on taas hyvä huolehtia siitä, ettei pannu ole liian kuuma.
Pasta alla Norma
Ainekset
Työvaiheet
-
Kalttaa tomaatit leikkaamalla niiden pintaan ristiviilto ja kastamalla ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Kuori tomaatit, poista siemenet, ja leikkaa tomaatit pitkiksi, kapeiksi lohkoiksi.
-
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna öljy kasarissa ja paista munakoisot kauniin kullanruskeiksi muutamassa erässä. Anna munakoisoviipaleiden olla hetki talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
-
Laske lämpöä ja paista seuraavaksi valkosipulia ja tomaattilohkoja pari minuuttia. Lisää vesi, etikka ja mausteet, ja keitä tomaattikastiketta noin 10 minuuttia.
-
Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
-
Revi basilikan lehdet ja kääntele yhdessä valutetun pastan ja munakoisoviipaleiden kanssa tomaattikastikkeen joukkoon. Raasta mukaan reilusti pecorinojuustoa ja laita loppu juusto tarjolle pöytään.