
Täyteläinen mascarpone, raikas sitruuna ja vihreät kasvikset tekevät tästä pastasta kevään himotuimman.
Pasta primavera
Ainekset
Työvaiheet
-
Napsauta parsoista puumainen tyvi pois. Leikkaa parsat 2–3 cm:n pätkiksi. Napsauta tarvittaessa myös sokeriherneistä kova kanta pois. Leikkaa minisitruunat viipaleiksi.
-
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita minisitruunaviipaleet, parsat ja sokeriherneet joukkoon kypsymään viimeisiksi 1–2 minuutiksi.
-
Valmista kastike pastan kiehuessa. Notkista mascarpone. Raasta pecorino. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista tilkka mehua. Hienonna minttu. Sekoita pecorino, sitruunankuori ja -mehu, minttu sekä suola mascarponen joukkoon.
-
Valuta pasta ja kasvikset huolellisesti lävikössä, kumoa kattilaan ja lisää heti joukkoon mascarponeseos. Kääntele niin, että maut jakautuvat tasaisesti. Jaa pasta lautasille. Raasta pecorinoa ja rouhi pippuria pinnalle.