
Kaunis ja mehevä, mutta todella simppeli pasta syntyy porkkanasta ja pinaatista. Paahdetut mantelit tuovat ruokaan rousketta ja raastettu sitruunankuori raikkautta.
Pasta ei aina tarvitse joukkoonsa runsasta kastiketta, vaan välillä muutama raaka-aine ja hyvä oliiviöljy riittävät saamaan aikaan herkullisen ja kevyen aterian.
Tässä pastassa pääosaan pääsee porkkana. Porkkana kannattaa vuolla ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsen avulla, jolloin se muuttuu hetkessä hieman jännittävämmäksi kuin tavallisena raasteena tai viipaleena. Näin ollen se myös kypsyy pannulla pikana. Mukaan heitetty kokonainen kuivattu chili luovuttaa juuri sopivasti poltetta pannulla lämmetessään.
Pinaatti tuo ruokaan kaivattua vihreää väriä ja paahdetut mantelit mukavaa suutuntumaa. Sitruunankuori sekä parmesaani tuovat viimeisen silauksen tähän arjen pikapastaan.
Pasta tricolore
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja höylää porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu, noin ½ dl.
-
Paahda manteleita pannulla keskilämmöllä muutama minuutti. Rouhi ne veitsellä karkeaksi rouheeksi tai jätä halutessasi kokonaisiksi.
-
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.
-
Kuullota porkkanat ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää chili, suola ja mustapippuri. Kaada pannuun sitruunamehu ja sekoita. Levitä pinaatinlehdet porkkanoiden päälle ja laita kansi päälle.
-
Ota pastan keitinvettä talteen ½ dl. Valuta pasta ja laita se isoon tarjoilukulhoon. Sekoita porkkana-pinaattiseos kuuman pastan joukkoon, lisää keitinvettä tarvittaessa.
-
Ripottele pinnalle mantelit ja sitruunankuoriraaste. Tarjoa parmesaanin kanssa.