Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
8:00 | 9.5.2022

Pasta tricolore

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Aino Brandt ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kaunis ja mehevä, mutta todella simppeli pasta syntyy porkkanasta ja pinaatista. Paahdetut mantelit tuovat ruokaan rousketta ja raastettu sitruunankuori raikkautta.

Pasta ei aina tarvitse joukkoonsa runsasta kastiketta, vaan välillä muutama raaka-aine ja hyvä oliiviöljy riittävät saamaan aikaan herkullisen ja kevyen aterian.

Tässä pastassa pääosaan pääsee porkkana. Porkkana kannattaa vuolla ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsen avulla, jolloin se muuttuu hetkessä hieman jännittävämmäksi kuin tavallisena raasteena tai viipaleena. Näin ollen se myös kypsyy pannulla pikana. Mukaan heitetty kokonainen kuivattu chili luovuttaa juuri sopivasti poltetta pannulla lämmetessään.

Pinaatti tuo ruokaan kaivattua vihreää väriä ja paahdetut mantelit mukavaa suutuntumaa. Sitruunankuori sekä parmesaani tuovat viimeisen silauksen tähän arjen pikapastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo

Pasta tricolore

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni (luomu)sitruuna
1
dl
manteleita
1
rkl
oliiviöljyä
1
pieni kuivattu chili
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
ps (à noin 80 g)
babypinaattia
500
g
spagettia (esim. Rummo)
LISÄKSI
parmesaaniraastetta

Vaiheet

  1. Kuori ja höylää porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu, noin ½ dl.

  2. Paahda manteleita pannulla keskilämmöllä muutama minuutti. Rouhi ne veitsellä karkeaksi rouheeksi tai jätä halutessasi kokonaisiksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Kuullota porkkanat ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää chili, suola ja mustapippuri. Kaada pannuun sitruunamehu ja sekoita. Levitä pinaatinlehdet porkkanoiden päälle ja laita kansi päälle.

  5. Ota pastan keitinvettä talteen ½ dl. Valuta pasta ja laita se isoon tarjoilukulhoon. Sekoita porkkana-pinaattiseos kuuman pastan joukkoon, lisää keitinvettä tarvittaessa.

  6. Ripottele pinnalle mantelit ja sitruunankuoriraaste. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Pastatehdas
Arjen nopeat
Vegebaari
Pasta
kasvisruoka

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini