Meri-Tuuli Väntsin arkiruokasuosikki syntyy 20 minuutissa lähes kokonaan kaupan valmiista aineksista, mutta saa syöjissä aikaan tyytyväistä hyrinää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Pelmenipannu
Ainesosat
1
pss (400 g)
pelmeneitä
1
munakoiso (300 g)
1
sipuli
2
säilöttyä grillattua paprikaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1
prk (390 g)
valmista arrabiata-pastakastiketta
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk
smetanaa tai créme fraîchea
Vaiheet
- Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pelmenejä varten.
- Kuutioi munakoiso 1 cm:n kuutioiksi ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuutioi säilykepaprikat. Kuori valkosipulin kynnet, litistä ne rikki veitsen lappeella ja leikkaa muutamaan osaan.
- Kuumenna oliiviöljy pannussa. Paista munakoisoja 7 minuuttia. Lisää sipulirenkaat ja valkosipulit ja jatka paistamista keskilämmöllä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää paprikakuutiot ja arrabiatakastike, sekoita ja kuumenna. Tarkista maku. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä, kunnes pelmenit ovat kypsiä.
- Keitä pelmenit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, noin 5–10 minuuttia. Pelmenit ovat kypsiä, kun ne nousevat veden pintaan pyörimään.
- Nosta pelmenit reikäkauhalla suoraan kuumaan kastikkeeseen. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa ruoka smetanan kanssa.