Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin arkiruokasuosikki syntyy 20 minuutissa lähes kokonaan kaupan valmiista aineksista, mutta saa syöjissä aikaan tyytyväistä hyrinää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenipannu

Ainekset

1
pss (400 g)
pelmeneitä
1
munakoiso (300 g)
1
sipuli
2
säilöttyä grillattua paprikaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1
prk (390 g)
valmista arrabiata-pastakastiketta
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk
smetanaa tai créme fraîchea

Työvaiheet

  1. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pelmenejä varten.
  2. Kuutioi munakoiso 1 cm:n kuutioiksi ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuutioi säilykepaprikat. Kuori valkosipulin kynnet, litistä ne rikki veitsen lappeella ja leikkaa muutamaan osaan.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannussa. Paista munakoisoja 7 minuuttia. Lisää sipulirenkaat ja valkosipulit ja jatka paistamista keskilämmöllä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää paprikakuutiot ja arrabiatakastike, sekoita ja kuumenna. Tarkista maku. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä, kunnes pelmenit ovat kypsiä.
  4. Keitä pelmenit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, noin 5–10 minuuttia. Pelmenit ovat kypsiä, kun ne nousevat veden pintaan pyörimään.
  5. Nosta pelmenit reikäkauhalla suoraan kuumaan kastikkeeseen. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa ruoka smetanan kanssa.

Kommentit (4)

Muti

Todella nopea pannu, jos olet muistanut ostaa valmiita pelmeneitä, valmista arrabiatapastakastiketta ja säilöttyä grillattua paprikaa. Nämähän varmaan kuuluvat useimpien suomalaisten ostoslistalle? Meidän Prismassa en ole nähnyt.

Jacquel

Pelmenejä saa ainakin täälläpäin (Helsinki) ihan perusmarketin pakasteosastolta, ei tarvi mennä edes Prismaan asti. :) Ja säilykkeissä on se hieno puoli, että ne säilyvät.  Tää menee kyllä kokeilulistalle!

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Joo mäkin mietin aineita... muuten kyllä voisi kokeilla. Voisiko laittaa normi pastakastiketta ja vaikka aurinkokuivattuja tomaatteja :P

Vierailija

Tämä oli tosi hyvää ja tarpeetkin löytyivät alepasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ajvar-kanaa uunissa
Ajvar-kanaa uunissa

Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.

Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa uunissa

Ainekset

1
kg
broilerin reisifileepaloja
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
mm
mustapippuria jauhettuna
Ajvar-kastike
2
dl
(kevyt) creme fraiche
1,5
dl
ajvar relish
1
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)
1
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria jauhettuna
Kuorrutus
1
dl
panko
2
rkl
öljy
2
rkl
hakattu persilja

Työvaiheet

1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua! Lusikoi lautaselle sammettista sosekeittoa ja ripauta pinnalle mausteista broileria ja rapeita siemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattisosekeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
5
dl
maitoa tai kauramaitoa
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
suolaa
Päälle
300
g
broilerinfileesuikaleita
2
tl
öljyä
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
garam masala -mausteseosta
½
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa valmis bataattisose, maito ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Ruskista fileesuikaleet öljytilkassa. Lisää kurpitsansiemenet. Mausta garam masalalla ja suolalla. Hienonna joukkoon persilja.
  3. Annostele keittoa lautasille. Nosta päälle paistettua broilerisiemenmuruseosta.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.