Vihreä pesto on täällä taas! Perulaisessa pestossa basilikan seurana on pinaattia ja parmesaanin tilalla ovat feta ja queso fresco.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Perulainen pestopasta eli Tallarines verdes
Ainesosat
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
25
g
(saksan)pähkinöitä
400
g
spagettia
100
g
babypinaatin lehtiä
1
iso ruukku
basilikaa
1
dl
kermaa
100
g
queso fresco -juustoa
100
g
fetajuustoa
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä noin 6 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun.
- Paahda pähkinät kuivassa kuumassa pannussa.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1/2 dl keitinvettä.
- Mittaa pinaatin- ja basilikanlehdet, sipulit, pähkinät, keitinvesi, kerma ja juustot tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suola.
- Kääntele nopeasti spagettiin. Murenna päälle fetaa.
Vinkki! Pestoon käytetään perinteisesti queso fresco -tuorejuustoa, mutta meillä myytävä versio on sen verran mietoa, että joukkoon kannattaa sekoittaa puolet fetaa.