Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 781 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kevyt ja proteiinipitoinen rahka yllättää lasagnessa iloisesti.

Lasagnea varten tarvitaan yleensä kaksi erillistä kastiketta, joista toinen on usein tomaatti- ja toinen maitopohjainen. Kastikkeiden tarpeellisuus liittyy siihen, että pastalevyt käytetään vuokaan raakoina, jolloin ne imaisevat kypsyessään ylimääräisen nesteen.

Oheisessa ohjeessa lasagne valmistetaan hieman toisin. Kerrosten väliin paistetaan yksinkertainen pinaattihöystö ja valkokastike korvataan puolestaan rahkatäytteellä, joka on rikastettu juustolla meheväksi.

Koska täytteissä ei ole juurikaan nestettä, lasagnelevyt esikeitetään nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytetään kylmällä vedellä. Näin ne voi nostella vuokaan kerroksittain täytteiden kanssa. Vartti uunissa, ja valmista on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pinaattilasagne

Ainekset

9
lasagnelevyä
3
l
vettä
1
tl
suolaa
Pinaattitäyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
pss
(á 200 g) pakastepinaattia
1
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Kastike
2
dl
+ 1/2 raastettua parmesaania
500
g
maitorahkaa
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua basilikaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla. Laske lasagnelevyt yksi kerrallaan kiehuvaan veteen. Kypsennä 5–8 minuuttia välillä sekoittaen, etteivät lasagnelevyt tartu toisiinsa.
  2. Valmista pinaattitäyte. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 2 minuuttia. Lisää jäinen pinaatti ja paista kunnes pinaatti on sulanut. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Raasta parmesaani. Säästä ½ dl ruuan pinnalle ja käytä kastikkeeseen 2 dl juustoraastetta. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  4. Valuta lasagnelevyt ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
  5. Voitele uunivuoka (noin 20 x 30 cm). Laita vuoan pohjalle ohut kerros pinaattitäytettä. Asettele päälle 3 lasagnelevyä. Levitä seuraavaan kerrokseen puolet rahkakastikkeesta ja kastikkeen päälle 3 lasagnelevyä. Levitä loppu pinaattitäytteestä vuokaan ja viimeiset lasagnelevyt täytteen päälle. Levitä lopuksi pinnalle loppu rahkakastike ja parmesaaniraaste.
  6. Kypsennä lasagnea uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto pinnalla ruskistuu.

Vinkki Jos haluat lasagnesta tuhdimpaa, vaihda rahka ricottajuustoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
4
Siivua
Pekonia
1
Kpl
Sipulia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Suolaa
1
Mitta
Rosmariinia
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppi ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)