Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 274 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raejuustosta, kurpitsansiemenistä ja rukolasta valmistuu ihanan mehevä pesto. Surauta soosi valmiiksi pastan kypsyessä, sekoita se valutetun pastan joukkoon ja luottoruoka on valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustopestopasta

Ainekset

1
dl
kurpitsansiemeniä
2–4
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
rukolaa
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (200 g)
rasvatonta raejuustoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2–1
dl
vettä
Lisäksi
300
g
täysjyväspagettia
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon.
  2. Hienonna joukkoon valkosipulit, lisää rukolat, basilikat ja raejuusto. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä.
  3. Keitä pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1–2 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
  4. Laita pasta takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti.

Kommentit (5)

suomalainen vegopitsa

Kun laittaa hernekeittopurkin jääkaappiin kunnes purkki on kylmä. avaa sen molemmista päistä, lykkää klöntin ulos ja siivuaa terävällä veitsellä, niin vips: aito suomalainen pizza! Ei tuherrusta uunin kanssa, muutenkin vähätöinen kuitupitoinen ja ties mitä! Tähän malliinhan suomessa ja lehtien palstoilla oikeat reseptit "parannetaan" ja oiotaan. Tämä pestoresepti kuuluu samaan kastiin.

eppunen

pieni vertailu:

Parmesaani 100 g  ><  raejuusto 100 g

proteiini 32 g  ><  16,4 g

kalsium 853 mg  ><  84 mg

hiilihydraatti  0 g  ><  2,4 g

maku  100%  ><  0 %

Vierailija

Kuvan pasta kokonaisine basilikan oksineen on niin kuivan näköistä, etten todellakaan haluaisi syödä sitä. Enkä varsinkaan jos se on pilattu mauttomalla raejuustolla.

Vierailija

Tosi hyvää, nami! Lisäksi helppo ja nopea tehdä.

Jekku
Seuraa 
Liittynyt28.3.2016

Pastan keitinveteen teelusikka suolaa? Jos keittää 300g pastaa niin laitetaan 3 litraa vettä ja 3 ruokalusikallista suolaa. Pastan keitinvesi kuuluu olla yhtä suolaista kuin välimeren vesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihanan sakea ja makoisa tomaattikeitto valmistuu puolessa tunnissa. Soppa maistuu taivaalliselta yrttisten uunileipien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja yrttipatongit

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
Rosamunda-peruna
2
tomaattia
1
punainen paprika
1
tlk (400 g)
(kokonaisia) säilyketomaatteja
4
dl
vettä
½
tuubi (noin 70 g)
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
siemeniä, minitomaatteja ja fetaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele peruna. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa noin 2 minuuttia. Lisää perunakuutiot. Kuutioi tomaatit ja paprika. Lisää ne kattilaan. Sekoita.

  2. Lisää säilyketomaatit, huuhtele tölkki vedellä ja kaada vesi kattilaan. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Valmista yrttipatongit keiton kiehuessa (ks. ohje alla).

  3. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää pippuri sekä vettä, jos keitto on liian paksua. Tarjoa keitto yrttipatonkien kanssa. Laita tarjolle myös siemeniä, minitomaatteja ja fetaa. Tarjoa yli jäänyt öljy keiton mausteena.

Yrttipatongit

Ainekset

1
pieni patonki
4
rkl
raastettua parmesaania
YRTTIÖLJY
½
ruukku
basilikaa
¼
ruukku
lehtipersiljaa
1
rkl
timjaminlehtiä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa patonki pituussuunnassa puoliksi ja sitten poikittain neljään osaan.

  2. Hienonna yrttiöljyn yrtit ja sekoita ne muiden aineiden kanssa yhteen. Valele yrttiöljyä patonginpaloille. Raasta parmesaania päälle ja laita uuniin noin 5 minuutiksi. Tarjoa patongit keiton kanssa. Tarjoa loppu yrttiöljy keiton lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Granolan ja myslin valmistuksessa hunaja on ykkönen, sillä se sitoo hiutaleet ja pähkinät yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-hunajagranola

Ainekset

½
dl
juoksevaa hunajaa
½
dl
vettä
½
dl
sulatettua kookosöljyä (noin 3 rkl kiinteänä)
tl
raakalakritsijauhetta
3
dl
kaurahiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa hunaja, vesi ja kookosöljy kattilassa melkein kiehuvaksi. Sekoita lakujauhe joukkoon.

  2. Kääntele seos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 25 minuuttia, välillä käännellen, jotta granola ei jää isoiksi kokkareiksi. Varo, ettet polta!

  3. Tarjoa jogurtin ja kurkuma-hunajapäärynöiden tai marjojen kanssa.

Kurkuma-hunajapäärynät

Ainekset

3
päärynää
dl
vettä
¾
dl
hunajaa
½
limetin mehu
¼
tl
jauhettua kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät, mutta jätä karat paikoilleen. Poista kanta terävällä veitsellä.

  2. Mittaa vesi, hunaja, limetin mehu ja kurkuma pieneen kattilaan. Laita päärynät kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Siirrä levyltä ja jätä päärynät hunajaliemeen jäähtymään. (Voit tarjota ne myös lämpimänä.) Tarjoa jogurtin, hunajan ja lakugranolan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Kotoisia makuja pullisteleva hotpot saa ruokaisuutta possupyöryköistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possuhotpot

Ainekset

1
l
lihalientä
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
timjamia tai oreganoa hienonnettuna
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
Possupyörykät
200
g
porsaanjauhelihaa
1
keltuainen
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
suolaa
Kulhoon
2
porkkanaa
1
pieni (150 g)
palsternakka
200
g
punakaalia
½
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin possupyörykkätaikina. Sekoita kulhossa porsaanjauheliha, keltuainen, rosmariini ja suola. Vaivaa nyrkillä, kunnes taikina on kiinteää ja tasaista. Pyörittele leivinpaperin päälle pieniä peukalonpään kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin.
  2. Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, hienonnettu timjami tai oregano, laakerinlehti ja kaneli. Kiehauta, ja keitä 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Nosta liemen joukkoon possupyörykät ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juurestenkuorimaveitsellä. Pese punakaalinpala ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  4. Nostele keittokulhoihin porkkana- ja palsternakkalastuja sekä punakaalia. Lisää päälle kuumaa mausteista lihalientä ja possupyöryköitä. Ripottele päälle paahdettua sipulia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tavallista kevyempi, värikkäämpi ja terveellisempi piiraspohja valmistuu juuresraasteesta! Mehevä täyte tekee piirakasta herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka juurespohjalla

Ainekset

Pohja
2
(200 g)
porkkanaa
2
pientä tai 1 iso punajuuri (150 g)
150
g
palsternakkaa
2
kananmunaa
4
rkl
mantelijauhoa, soija- tai riisijauhoa tai (gluteenitonta) kaurajauhoa
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria
nokare voita vuoan voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
parsakaali
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
(ruoka)kermaa tai kermamaitoa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Kuori juurekset ja raasta ne karkealla terällä.

  2. Laita juuresraasteet kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot, suola ja mausteet. Sekoita taikinaa pari minuuttia.

  3. Voitele piirakkavuoka ja peitä vuoan pohjat ja reunat juurestaikinalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Tee sillä välin täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Erottele parsakaali pieniksi nupuiksi.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia 5–7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja parsakaali, kääntele vielä pari minuuttia.

  6. Siirrä kasvisseos kulhoon. Lisää kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kauniin värinen. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)