Raejuustosta, kurpitsansiemenistä ja rukolasta valmistuu ihanan mehevä pesto. Surauta soosi valmiiksi pastan kypsyessä, sekoita se valutetun pastan joukkoon ja luottoruoka on valmis!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min
Helppo
Raejuustopestopasta
Ainesosat
1
dl
kurpitsansiemeniä
2–4
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
rukolaa
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (200 g)
rasvatonta raejuustoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2–1
dl
vettä
Lisäksi
300
g
täysjyväspagettia
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon.
- Hienonna joukkoon valkosipulit, lisää rukolat, basilikat ja raejuusto. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä.
- Keitä pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1–2 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
- Laita pasta takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti.