
Ruusukaali on loppuvuoden ruokasesongin tähti: anna sen loistaa myös pastassa. Loput tykötarpeet löytyvät tölkeistä.
Ruusukaali-kaprispasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1 dl keitinvettä.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili, jos käytät tuoretta. Puolita ruusukaalit. Purista sitruunan mehu ja raasta sen kuori.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Valuta ja lisää kaprikset, jatka paistamista vielä minuutti. Hienonna anjovisfileet joukkoon. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Jatka paistamista minuutin ajan.
-
Puolita ruusukaalit joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää keitinvesi ja sitruunan mehu ja keitä pari minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet ja kastike hieman keittynyt kokoon.
-
Kääntele valutettuun spagettiin. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.