
Sitruuna-pistaasipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmistele ensin kaikki pastaan tarvittavat ainekset. Irrota parsakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna kuoritut pistaasit teholeikkurilla tai veitsellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta pastaan ja pinnalle tuleva pecorino hienoksi. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi ja purista mehu.
-
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Laita parsakaalit pastan keitinveteen, kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia.
-
aista pistaaseja tilkassa öljyä sekoitellen muutama minuutti. Siirrä lautaselle.
-
Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pecorino ja anna sen sulaa. Kauhaise noin 1 dl pastan keitinvettä ja lisää se pannulle. Sekoita hyvin. Lisää ricotta. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Valuta pasta siivilässä ja yhdistä ricottaseoksen kanssa. Lisää pistaasit, sitruunankuori ja -mehu. Halutessasi viimeistele yrteillä. Tarjoa pecorinon kanssa.