Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 228 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sitruunapastaan tarvitaan spagetin lisäksi vain sitruunaa, voita ja parmesaania. Kun paahtaa voin pähkinäiseksi ja käyttää sitruunan kuorineen, makua riittää joka haarukalliseen.

Herkullisen ruoan makupaletista löytyy yleensä sekä makeutta että suolaisuutta, happoa että karvautta. Yksinkertainen sitruunapasta on hyvä esimerkki ruoasta, jossa nämä maut ovat keskenään tasapainossa.

Maun perustana on sitruuna, joka käytetään tässä tapauksessa kuorineen. Vaikka tarkoitukseen käyttäisi luomusitruunan, se on hyvä pestä hyvin ennen paloittelua.

Sitruunaviipaleet paistetaan pannulla voissa, jolloin niiden kuoriosat luovuttavat voihin sekä happoa että karvautta. Samalla voi ruskistuu ja muuttuu maultaan aavistuksen makeaksi.

Itse pastan kastike syntyy ruskistetusta sitruunavoista ja suolatusta pastan keitinvedestä sekoittamalla. Lopuksi joukkoon lisätty parmesaani antaa makuun umamisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-voipasta

Ainekset

1
(luomu)sitruuna
100
g
voita
1
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Pese ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Poista mahdolliset siemenet. Sulata puolet voista laakeassa kattilassa. Lisää sitruunaviipaleet ja kypsennä niitä keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes voi on ruskistunut.

  3. Nosta sitruunaviipaleet kattilasta leikkuulaudalle, jätä voi kattilaan. Säästä neljä sitruunaviipaletta viimeistelyyn, leikkaa loput pieniksi kuutioiksi.

  4. Kun pasta on napakan kypsää, ota 3 dl pastan keitinvedestä talteen. Valuta pasta.

  5. Vatkaa 2 dl keitinvettä ruskistuneen voin joukkoon. Lisää loppu voi nokareina koko ajan sekoittaen. Kaada valutettu pasta kattilaan ja anna pastan imeä kastiketta itseensä pari minuuttia pastaa käännellen. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä. Sekoita parmesaaniraaste, sitruunakuutiot ja pippuri pastan joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  6. Jaa pasta lautasille ja koristele annokset sitruunaviipaleilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Tässä on ravintoarvot kohdillaan.

Vierailija

Miksi aina voita? Hypetystä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Purkitetut savumuikut ovat loistava hätävara mökille! Ne maistuvat niin salaateissa, leivän päällä kuin kalatahnoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikku-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa keitettynä
150
g
pensaspapuja
1
sitruuna
1
punasipuli
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
1
prk (170/200 g)
savustettuja muikkuja

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. (Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.)

  2. Kuumenna grilli valmiiksi.

  3. Leikkaa pavuista kannat pois. Keitä papu- ja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä. Taputtele pavut talouspaperilla kuiviksi.

  4. Puolita sitruuna. Puolita, kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.

  5. Nostele pavut ja sitruunanpuolikkaat grilliin. Anna sitruunoiden paahtua rauhassa. Papuja voit käännellä sitä mukaa, kun niihin ilmestyy grilliraitoja.

  6. Kun pavut ovat valmiita, nosta ne kulhoon. Purista sitruunoista mehu ja lisää joukkoon. Lisää perunat, sipulit, öljy, hunaja, sinappi ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää muikut ja kääntele varovasti sekaisin.

Vinkki Voit halutessasi grillata myös perunat yhdessä papujen ja sitruunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mansikoiden, tosi tumman suklaan ja pähkinöiden kombo on yllätysvalinta – mutta niin hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-retiisi-suklaasalaatti

Ainekset

500
g
mansikoita
1
nippu retiisejä
1
ruukku salaattia
1
ruukku rukolaa
1
ruukku suolaheinää
100
g
tummaa suklaata (80–85 %)
125
g
suolattuja cashew-pähkinöitä
1
rasia syötäviä kukkia
KASTIKE
1
dl
balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
½
dl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia aina välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimaista. Mausta pippurilla. Ota sivuun jäähtymään.

  2. Huuhtele ja pilko mansikat ja retiisit. Huuhtele ja kuivaa salaatit ja yrtit. Rouhi suklaa.

  3. Sekoita yhdessä kulhossa mansikat, retiisit, suklaarouhe ja pähkinät, ja toisessa kulhossa salaatit ja yrtit salaatin pohjaksi. Yhdistä mansikat, salaatit ja kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Sesongin hauskin frittiherkku syntyy munakoisosta, joka suikaloidaan niin, että se muistuttaa mustekalaa lonkeroineen. Nauti munakoiso kuumana ketsupin tai chilikastikkeen kanssa.

Katso video munakoison valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/CgRZ3NAIaHV/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Friteerattu munakoisomustekala

Ainekset

1
munakoiso
2
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1
rkl
maissitärkkelystä
1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
LISÄKSI
ketsuppia ja majoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori munakoiso. Leikkaa se pitkittäin kolmeen tai neljään osaan jättäen kuitenkin osat kannasta kiinni toisiinsa. Käännä munakoisoa leikkuulaudalla ja leikkaa toiset kolme tai neljä viiltoa pitkittäin niin, että aikaisemmista viilloista muodostuneet siivut muuttuvat suikaleiksi.
  2. Kaada korppujauho laakealle lautaselle ja vispaa toisella lautasella kananmuna, suola ja maissitärkkelys sekaisin. 
  3. Pyörittele munakoiso ensin kanamunaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa huolellisesti. Varmista lusikalla, että kananmuna ja korppujauho löytävät tiensä kaikkialle suikaleiden väliin.
  4. Kuumenna rypsiöljy isohkossa kattilassa, jonne munakoiso mahtuu kokonaan. Kun öljy on noin 175 asteista, laske munakoiso varovasti öljyyn ja friteeraa sitä välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea.
  5. Siirrä munakoiso talouspaperilla päällystetylle ritilälle hetkeksi valumaan. Tarjoile vielä kuuma munakoiso ketsupin ja majoneesin kanssa.

Vinkki Koeta pitää paistoöljy koko ajan kuumana. Ison munakoison lisääminen öljyyn laskee sen lämpötilaa yllättävän paljon.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi tätä pitää kutsua mustekalaksi? Friteerattu munakoiso on hyvää. Mustekalaa siitä ei saa edes villeimmissä unissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Yhdistä salaatissa sekä pieniä että isoja tomaatteja. Pihvitomaatit pysyvät grillissä hyvin kasassa. Mozzarellan sijaan salaattiin sopii myös burrata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu caprese

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
2
palloa (250 g)
bufalamozzarellaa
YRTTIÖLJY
1
ruukku basilikaa
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Tee yrttiöljy. Saksi basilikanoksat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Paloittele tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isot tomaatit voi puolittaa tai viipaloida.

  4. Grillaa tomaatit kunnolla raidallisiksi.

  5. Nostele tomaatit vadille. Valuta mozzarella ja revi juusto vadille. Valuta yrttiöljy tomaattien ja juuston päälle.

Kommentit (0)