
Helppo ja nopea pasta on italialainen bravuuri ja joka kokin kestosuosikki. Lautasella maistuvat sitruuna ja sahrami.
Sitruunapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin leipämurut lisukkeeksi. Revi leipäviipaleet paloiksi kulhoon. Kuori ja pilko joukkoon valkosipuli. Hienonna leipä ja valkosipuli sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
- Paahda leipämurua kuivalla paistinpannulla noin 6 minuuttia, kunnes leipä saa väriä. Lisää oliiviöljy. Kumoa murut jäähtymään. Hienonna persilja ja lisää suolan kanssa joukkoon.
- Keitä pasta paketin ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
- Tee sillä välin kastike. Pese sitruuna, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sahrami, pippuri ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kattilaan sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä tilkka pastan keitinvettä, jonka voit ottaa kauhalla kattilasta pastan kiehuessa.
- Valuta pasta. Sekoita kastike ja parmesaaniraaste joukkoon.
- Tarjoa sitruunapastan kanssa leipämurua.