20:27 | 12.1.2015
Spaghetti di pomodoro - pastaa tomaattikastikkeessa
Tämä on niitä ruokia, joihin ainekset löytyy melkeinpä aina kaapeista. Siis ei vain tätä ruokaa varten, vaan ihan muutenkin.
Tämä on niitä ruokia, jotka tulevat todella nopeasti.
Tämä on niitä ruokia, joita teen usein yksin ollessani, kun kokkaan ainoastaan itselleni.
Tämä on niitä ruokia, jotka maistuvat aina.
Edullista, halpaa, nopeaa.
Reseptistä kiitos italialaiselle ystävälleni, joka asui meillä kuukauden muutama vuosi sitten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1
15
Helppo
Spaghetti di pomodoro - pastaa tomaattikastikkeessa
Ainesosat
Yhdelle
oliiviöljyä
n. 15
kpl
kirsikkatomaatteja
valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
muutama
lehti
basilikaa
n. 15
g
Parmesania
80
g
tummaa spaghettia
vettä + suolaa keittämiseen
Vaiheet
- Laita ensimmäisenä vesi kiehumaan spaghettia varten. Lisää siihen suola. Puoleentoista litraan vettä laitoin 1,5 rkl karkeaa suolaa. Keitä al denteksi, näillä laaduilla tumma pasta kiehui 9 minuuttia, vaalea tulee usein 7 minuutissa. Veden kuumetessa ja spaghetin kiehuessa ehtii tehdä kaiken muun.
- Pilko tomaatit puoliksi ja valkosipulinkynsi karkeaksi rouheeksi. Raasta valmiiksi parmesaani ja silppua basilika.
- Kuullottele kohtalaisella lämmöllä tomaattia ja valkosipulia pinnoitetussa pannussa. Lisää pippuri ja suola. Voit vähän litistellä tomaatteja siten, että osa täytteistä pursuaa ulos ja tekee soosista kastikemaisemman, jos tomaatit eivät itsestään sinne pehmenny.
- Anna tomaattien hautua kannen alla miedo(imma)lla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes spaghettien keittoaikaa on jäljellä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, basilika ja 1/3 parmesaanista.
- Sekoita valmis spaghetti tomaattikastikkeeseen ja tarjoa välittömästi. Pinnalle ripottele vielä parmesaania ja vóla!