Olutta risottoon, kyllä! Suppisrisotto saa makua tummasta stoutista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Suppis-stoutrisotto
Ainesosat
1
l (n. 400 g)
suppilovahveroita
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
8
dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
rkl
öljyä
3
dl
risottoriisiä
1
plo (330 ml)
stout-olutta
2
rkl
tuoretta timjamia
50
g
voita
1
dl
parmesaania raasteena
Lisäksi
1
ps (100 g)
babypinaattia
(pihlajagremolataa, ohje alla)
Vaiheet
- Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. (Tässä vaiheessa voit tehdä myös pihlajagremolatan.)
- Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia 2 minuuttia. Lisää sienet ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
- Kaada olut pannuun ja anna kiehahtaa. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa kasvislientä kerrallaan, sekoita ja anna nesteen imeytyä riisiin. Kypsennä koko ajan sekoittaen yhteensä noin 18 minuuttia, kunnes riisi on kypsynyt. Risotto saa jäädä kosteaksi ja löysähköksi.
- Hienonna timjami risottoon. Sekoita voi ja juusto joukkoon. Viimeistele annokset pinaatilla ja halutessasi pihlajagremolatalla.
Pihlajagremolata
Ainesosat
1
dl
pihlajanmarjoja
1
sitruunan kuori
1
valkosipulinkynsi
2
dl
persiljaa
1
dl
hasselpähkinöitä
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Puhdista pihlajanmarjat. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna pihlajanmarjat, persilja ja pähkinät.
- Yhdistä aineet ja tarjoa risoton kanssa.