
Ihanasti pähkinäiseltä maistuvan porkkanapastan salaisuus on tahinitahnassa. Se valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä, joissa on runsaasti kalsiumia ja sinkkiä.
Tahini-porkkanapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen. Huuhtele kirsikkatomaatit.
- Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä niistä ohuita lastuja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa isot siitakesienet pienemmiksi paloiksi.
- Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä paistinpannulla. Lisää pannulle siitakesienet ja valkosipulit. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon porkkanalastut. Mausta suolalla. Paista vielä pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä.
- Sekoita kulhossa tahinitahna, sitruunanmehu ja loput rypsiöljystä.
- Valuta nauhapasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita pastan joukkoon tahiniseos. Nostele joukkoon porkkanapaistos. Lisää kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet. Raasta päälle parmesaania.