
Jos haluat linssipyöryköistä extra-rapeita, voit paistaa ne myös pannulla tilkassa öljyä.
Tomaattipasta ja linssipyörykät
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita linssipyöryköistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta linssit huolellisesti siivilässä ja murskaa niitä kevyesti haarukalla painellen. Kuori ja raasta porkkanat raastinraudan pienimmällä terällä. Sekoita kulhossa öljyä lukuun ottamatta kaikki pyöryköiden aineet tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pyöryköitä uunipellille. Voitele pyörykät öljyllä ja kypsennä uunissa 15 minuuttia.
-
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita pari minuuttia kattilassa öljyssä. Lisää kattilaan tomaattisäilyke ja vesi, ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta ja mausteet. Laske lämpö puoleen ja kypsennä pastaa kannen alla noin 10–15 minuuttia tai kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita pastaa muutaman kerran kypsennyksen aikana
-
Ripottele valmiin pastan päälle runsaasti basilikaa.