
Uppomuna-sitruunapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
-
Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja purista mehutilkka. Raasta parmesaani.
-
Sulata voi paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää sitruunankuori ja salvianlehdet. Paista pari minuuttia.
-
Kauhaise runsas 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta. Kaada pasta, keitinvesi ja kuohukerma paistokasariin. Kuumenna ja lisää 2 dl parmesaania muutamassa erässä voimakkaasti pastaa sekoittaen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
-
Tee uppomunat pastan kiehuessa. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa ja kaada etikka joukkoon. Laske lämpöä niin että vesi poreilee kevyesti. Riko munat yksittäin kahvikuppeihin. Kiepauta kauhalla pyörre veteen ja liu’uta muna varovasti veteen. Tee heti uusi pyörre ja lisää toinen muna perään. Kypsennä munia 3–4 minuuttia, jolloin keltuainen jää keskeltä valuvaksi. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Kypsennä toiset kaksi munaa samalla tavalla. Mausta suolalla.
-
Annostele pasta lautasille ja nosta uppomunat päälle. Rouhi pippuria ja ripottele loppu parmesaani annoksille.