
Superherkku uunifetapasta muuntuu syksyn sesonkiin kurpitsan avulla. Jos hurahdat kurpitsapastaan ja kaipaat variaatiota, lisää mukaan chiliä tai viimeistele pasta balsamicosiirapilla sitruunan sijaan.
Kurpitsa on syksyn suosikkikasvis, josta saa todella monipuolisesti pääruokia, lisukkeita ja erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia. Tämä oheinen resepti taitaa kuitenkin olla tämän syksyn ykköskurpitsaherkku.
Kyseessä on kurpitsapasta, jossa yhdistyvät helppous, nopeus ja viime vuosien hittiruoka uunifeta. Uunifetan kanssa pellille kuutioidaan myskikurpitsaa, joka pyöritellään öljyn, hunajan ja valkoviinietikan joukossa. Lisäksi pellille laitetaan kokonaisia valkosipulinkynsiä kuorineen ja paahtamisen jälkeen pehmentyneet kynnet puristetaan kuoristaan ulos.
Sillä välin kun ainekset paahtuvat pellillä tai uunivuoassa, keitetään pasta kypsäksi. Osa kypsästä kurpitsasta ja fetasta kannattaa muussata haarukalla ennen pastan lisäämistä pellille, jotta maut levittyvät tasaisemmin kaikkialle.
Uunifeta-kurpitsapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kurpitsasta kannat pois. Kuori ja halkaise kurpitsa. Lusikoi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynsistä kannat pois, älä kuori.
-
Levitä kurpitsakuutiot pellille tai isoon metalliseen uunivuokaan. Lisää puolet oliiviöljystä, valkoviinietikka ja hunaja. Sekoittele ne kurpitsapaloihin.
-
Lisää valkosipulinkynnet ja kokonaiset fetat pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja feta ruskistunut.
-
Kun kurpitsat kypsyvät, keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 2 tl suolaa). Valuta siivilässä.
-
Nosta pelti uunista. Purista pehmeät valkosipulit varovasti kuoristaan. Murskaa noin puolet kurpitsasta ja fetat haarukalla. Laita pasta ja rucola pellille. Purista sitruunan mehu ja rouhi ronskisti mustapippuria ainesten päälle. Sekoita hyvin.
Entä loput öljystä?
Luulin fetareseptien jo jääneen menneisyyteen, mutta näköjään joku vielä haluaa tunkea ylisuolaista juustontekelettä ruokiinsa, ikään kuin ruokaan ei saisi hyvää makua muutoin kuin tönkkösuolaamalla.
Tämä oli kuivaa ja melko mautonta. Olisi voinut vaikka paahtaa kurpitsat lopuksi grillivastuksella ja lisätä jonkun sitovan aineen. Tuolla uuninlämmöllä ei ruskistunut tuossa ajassa. Makeutta olisi voinut olla lisää tai sitten suolaa. Oliiviöljyä ainakin tarvittiin loraus annoksen päälle, jotta meni alas.