Kotiruokaklassikon kasvisversio valmistuu tempestä tai quorn-rouheesta. Kokeile, kumpi on sinun lempparisi!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Vegebolognese
Ainesosat
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
100
g
siitakesieniä
1
pkt (225 g)
soijatempeä tai 1 ps (300 g) quorn-rouhetta
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
soijakastiketta
1
tl
balsamiviinietikkaa
½
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
chilihiutaleita
2
rkl
raastettua (vegaanista) parmesaania
1
tlk
tomaattimurskaa
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
½
dl
punaviiniä
4
tl
vaahterasiirappia tai 1 rkl hunajaa
1
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna (1½ tl kuivattua)
Lisäksi
300
g
spagettia
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna myös siitakesienet. Raasta tempe. Jos käytät quornia, käytä se suoraan jäisenä.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää siitakesienet ja jatka paistamista 2 minuuttia. Lisää tempe tai quorn ja kääntele sekaisin. Lisää soijakastike ja mausteet, jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
- Raasta parmesaani. Lisää se ja kaikki loput ainekset kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Keitä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen.