
Upean värinen risotto saa syvyttä vuohenjuustosta ja rosmariinista, ja se viimeistellään tummilla rypäleillä ja pistaaseilla.
Vuohenjuusto-punaviinirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta punajuuri. Kuumenna kasvisliemi ja lisää punajuuriraaste siihen. Pidä liemi lämpimänä.
- Kuori ja hienonna valkopulit. Hienonna rosmariini. Kuullota valkosipulia öljyssä 1 minuutti, lisää riisi ja rosmariini. Kuullota muutama minuutti, kunnes riisi muuttuu hieman kuultavaksi.
- Lisää viini ja sekoita voimakkaasti. Kun viini on kiehunut ja imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen punajuuri-kasvislientä koko ajan sekoittaen. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes koko määrä on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia. Jätä risotto hieman löysäksi.
- Raasta parmesaanijuusto ja sekoita se risottoon. Murenna vuohenjuusto, halkaise viinirypäleet ja rouhi pistaasit. Laita vuohenjuusto, rypäleet ja pistaasit risoton pinnalle.