
Purjoa kannattaa käyttää useammin ruuanlaitossa, sillä se on herkullista, riittoisaa ja edullista. Kokkaa siitä helppo yhden kattilan pasta!
Yhden pannun, kattilan tai pellin taktiikalla valmistuvien ruokien suosiota ei voi vähätellä. Kun ateria valmistuu yhdessä ja samassa astiassa, tiskien määrä pysyy maltillisena ja siivoamisen sijaan aikaa jää arjen muihin askareisiin.
Tässä pastassa pääroolia näyttelee purjosipuli. Miedon makunsa ja kepeän makeutensa ansiosta se soveltuu pastan seuraan mainiosti, kun se saa kiehua kypsäksi kasvisliemessä pastan, soijapapujen ja valkosipulin kanssa.
Lisämakua ja suutuntumaa pastaan tuovat artisokansydämet sekä täyteläinen tuorejuusto, jotka sekoitetaan pastan joukkoon vasta valmistuksen loppuvaiheessa.
Yhden kattilan purjopasta
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise purjo, huuhtele puolikkaat huolellisesti juoksevan veden alla ja viipaloi puolikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Laita purjo, valkosipuli ja pasta kiehuvaan liemeen. Keitä välillä sekoittaen. Lisää jäiset soijapavut, kun pastan keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Lisää hieman vettä tarvittaessa.
- Lisää artisokansydämet ja tuorejuusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut pastan joukkoon. Mausta timjamilla ja pippurilla.
- Raasta annosten päälle reilusti parmesaanijuustoa.
Missä kohtaa vesi kaadetaan pois? Tästä tulee muuten pastakeitto.
Tässä on ideana, että pasta imaisee nesteen eikä sitä tarvitse erikseen valuttaa pois.
Tässähän ei ole edes vettä, vain kasvisliemi. Kuulostaa herkulliselta, täytyy bookmarkata resepti :)
Varmasti hyvää, mutta purjo ei ole edullista.
No minkä nyt edulliseksi laskee, ei minusta alle 3e/kg kauhean kallistakaan ole, vaikka toki maksaa enemmän kuin vaikka sipuli tai peruna. Purjon vihreätkin osat voi syödä niin ei mene siinä rahaa hukkaan.
Niin kasvisliemessä ei ole vettä ? Mitähän se liemi sitten on :) ?