Tämä herkulinen kahden kaalin caesarsalaatti on vegaaninen, mutta maistuu kyllä ihan kaikille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Keskivaikea
Kahden kaalin caesarsalaatti
Ainesosat
125
g
lehtikaalia (esim. Pirkka)
1
kukkakaalin vihreät lehdet
1
dl
kvinoaa
290
g
käyttövalmiita kikherneitä (esim. Go Green)
1
pieni avokado
Tahinikastike
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa tahinia (esim. Foodin Tahini Light)
2
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
valkosipulijauhetta
1-2
rkl
vettä
1/4
tl
Himalajan-suolaa
Vegaanin parmesaani
1
rkl
kuorittuja hampunsiemeniä
1
rkl
kuorellisia manteleita
1
rkl
ravintohiivahiutaleita
1/4
tl
valkosipulijauhetta
1/4
tl
Himalajan-suolaa
Kukkakaalikrutongit
4
kukkakaalin nuppua
1/2-1
rkl
ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4
tl
Himalajan-suolaa
Vaiheet
- Huuhtele lehtikaali. Jos käytät kokonaisia isoja lehtiä, suikaloi ne ja poista kovat lehtiruodit. Irrota kukkakaalin vihreät lehdet, huuhtele ja suikaloi ne. Yhdistä lehdet kulhossa.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Kvinoan kiehuessa huuhtele ja valuta kikherneet.
- Tee tahinikastike sekoittamalla pienessä kulhossa sitruunamehu, tahini, sinappi ja valkosipulijauhe. Seos kiinteytyy hieman. Notkista kastike lisäämällä noin 2 rkl vettä. Mausta suolalla.
- Valmista vegaanin parmesaani soseuttamalla aineet teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Tee kukkakaalikrutongit. Huuhtele kukkakaalin nuput ja leikkaa niistä veitsellä tai mandoliinilla ohuita viipaleita ja pieniä murusia. Paista viipaleet oliiviöljyssä paistinpannussa rapeiksi. Mausta suolalla.
- Halkaise avokado, poista kivi ja lohko hedelmäliha. Sekoita jäähtynyt kvinoa ja valutetut kikherneet kaalinlehtien joukkoon. Sekoita kastike tasaisesti salaatin joukkoon. Ripottele hampunsiemenparmesaani päälle ja koristele kukkakaali-krutongeilla ja avokadolohkoilla.