Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Anni Kravi KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä herkulinen kahden kaalin caesarsalaatti on vegaaninen, mutta maistuu kyllä ihan kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kahden kaalin caesarsalaatti

Ainekset

125
g
lehtikaalia (esim. Pirkka)
1
kukkakaalin vihreät lehdet
1
dl
kvinoaa
290
g
käyttövalmiita kikherneitä (esim. Go Green)
1
pieni avokado
Tahinikastike
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa tahinia (esim. Foodin Tahini Light)
2
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
valkosipulijauhetta
1-2
rkl
vettä
1/4
tl
Himalajan-suolaa
Vegaanin parmesaani
1
rkl
kuorittuja hampunsiemeniä
1
rkl
kuorellisia manteleita
1
rkl
ravintohiivahiutaleita
1/4
tl
valkosipulijauhetta
1/4
tl
Himalajan-suolaa
Kukkakaalikrutongit
4
kukkakaalin nuppua
1/2-1
rkl
ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4
tl
Himalajan-suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele lehtikaali. Jos käytät kokonaisia isoja lehtiä, suikaloi ne ja poista kovat lehtiruodit. Irrota kukkakaalin vihreät lehdet, huuhtele ja suikaloi ne. Yhdistä lehdet kulhossa.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Kvinoan kiehuessa huuhtele ja valuta kikherneet.
  3. Tee tahinikastike sekoittamalla pienessä kulhossa sitruunamehu, tahini, sinappi ja valkosipulijauhe. Seos kiinteytyy hieman. Notkista kastike lisäämällä noin 2 rkl vettä. Mausta suolalla.
  4. Valmista vegaanin parmesaani soseuttamalla aineet teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Tee kukkakaalikrutongit. Huuhtele kukkakaalin nuput ja leikkaa niistä veitsellä tai mandoliinilla ohuita viipaleita ja pieniä murusia. Paista viipaleet oliiviöljyssä paistinpannussa rapeiksi. Mausta suolalla.
  6. Halkaise avokado, poista kivi ja lohko hedelmäliha. Sekoita jäähtynyt kvinoa ja valutetut kikherneet kaalinlehtien joukkoon. Sekoita kastike tasaisesti salaatin joukkoon. Ripottele hampunsiemenparmesaani päälle ja koristele kukkakaali-krutongeilla ja avokadolohkoilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Uunikasvikset sopivat paahdetusta voista valmistetun dipin kanssa tarjottuna kaikkiin talven ruokajuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikasvikset ja paahtovoidippi

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
ruusukaaleja
200
g
maa-artisokkia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
(koristeluun yrttejä)
Dippi
2
kananmunaa
200
g
voita
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita dipin valmistuksesta. Keitä kananmunia 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Kuumenna voi kattilassa ja anna ruskistua kunnolla, noin 15 minuuttia. Ota voi liedeltä jäähtymään.

  2. Leikkaa porkkanat 4 cm:n paloiksi, puolita ruusukaalit ja maa-artisokat. Laita kasvikset uunipellille, lisää öljy ja suola. Nostele kasviksia, jotta öljy levittyy. Paista uunissa 30 minuuttia.

  3. Kuori kananmunat ja laita ne etikan ja suolan kanssa tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää huoneenlämpöinen ruskistettu voi ohuena nauhana. Tarjoa dippi huoneenlämpöisenä uunikasvisten kanssa. Voit notkistaa dippiä tilkalla kylmää vettä.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Rakastan punajuuria, aurajuustoa ja sieniä ja niinpä sain idean yhdistää ne ihanat maut tähän kasvisruokaan. Voi kuinka tästä tulikin hyvää! ps. Keitin punajuuret jo edellisenä päivänä. Punajuurien keittoaika kuorineen on 50 min.
(tähän ei siis käytetä etikkapunajuuria)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuritäytteiset sienet

Ainekset

8
kpl
isoja herkkusieniä
1,5
dl
keitettyjä punajuuria (kuutioina tässä)
1/2
sipuli
1
omena
8
rkl
Aurajuustomurua
1,5
dl
Creme Fraichea
1
kananmuna
Ripaus
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
oreganoa
8
rkl
Emmental juustoraastetta

Työvaiheet

1. Pese herkkusienet, poista kanta ja koverra keskusta siistiksi. (kannat käytin täytettyihin paprikoihin, joiden ohje tulee pian tännekkin.) Asettele herkkusienet voideltuun uunivuokaan.

2. Pilko sipulit ja omena. Paista sipuleita paistinpannulla ja lisää siihen keitetyt pehmeät punajuuret sekä omenakuutiot.

3. Lisää seokseen ranskankerma, aurajuusto ja mausteet.

4. Lisää seokseen kananmuna. Sekoita.

5. Täytä sienet seoksella ja lisää jokaisen sienen päälle ruokalusikallinen juustoraastetta.

6. Paista 200:ssa asteessa toiseksi alimmaisella tasolla n. 35 min.

7. Anna vetäytyä 10 min.

Reseptin laatija: Tarja Pasanen /vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmista perunat pastan tapaan: keitä kypsiksi ja sekoita yksinkertaiseen kastikkeeseen. Tämä helppo arkiruoka yhdistää peston, ranskankerman, savukalan ja perunat samaan kulhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukala-pestoperunat

Ainekset

800
g
perunoita
500
g
lämminsavulohta
1
prk (150 g)
pestoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
100
g
lehtikaalia
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Keitä ne kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Ota kalasta haarukalla paloja kulhoon. Revi lehtikaali suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä. Sekoita lehtikaalin palat, pesto ja ranskankerma lohen joukkoon. Mausta pippurilla.

  3. Kaada perunoista vesi pois ja nosta kattila hetkeksi hellalle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kumoa perunat kulhoon ja sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)