Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Terveellinen, kaunis ja herkullinen. Sellainen on veriappelsiinin, avokadon ja savutofun rikastama kvinoakulho. Ihanan Lähi-idän vivahteen ruokaan tuo juustokuminan ja harissan maustama kastike. Tämä herkku sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Marrakech-kulho

Ainekset

2
dl
kvinoaa (punaista tai tavallista)
3
veriappelsiinia
2
avokadoa
2
rkl
manteleita
1
pkt (300 g)
savutofua (esim. Jalotofu)
1
rkl
öljyä
Vinegretti
1
dl
veriappelsiinin mehua
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
harissatahnaa
1
tl
sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn
tuoretta minttua, lehtipersiljaa ja/tai pinaattia

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia.
  2. Tee vinegretti. Purista veriappelsiinin mehu kulhoon ja sekoita joukkoon loput kastikkeen aineet.
  3. Leikkaa veriappelsiineista veitsellä kuori ja valkoinen osa pois, ja ota kuoritusta hedelmästä kalvottomia lohkoja. Kuori ja viipaloi avokadot.
  4. Rouhi mantelit veitsellä. Paahda mantelirouhetta kuumassa kuivassa pannussa muutama minuutti. Siirrä mantelit pannusta. Leikkaa tofu neljäksi paksuksi viipaleeksi. Paista viipaleet öljyssä paistinpannussa, kunnes niihin tulee kaunis ruskea väri.
  5. Lusikoi kvinoaa kulhoihin ja asettele appelsiininlohkot, avokadoviipaleet ja savutofu kvinoan pinnalle. Viimeistele annokset tuoreilla yrteillä ja pinaatilla. Pirskottele kulhojen päälle veriappelsiinivinegrettiä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Inkivääristä misolientä hörppiessä melkein tun­tee, kuinka elinvoima kohisee suonissa. Voimakeitto on todella simppeli: kiehauta nuudelit, kun liemi valmistuu toisessa katti­lassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-misokeitto

Ainekset

30-40
g
inkivääriä
1
purjo
2
rkl
öljyä
1
l
vettä
1
tl
kurkumaa
6
rkl
vaaleaa misotahnaa (esim. Clearspring)
1
tlk (290/175 g)
käyttövalmiita kikherneitä
1/2
dl
tilliä hienonnettuna
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
(250 g)
sobanuudeleita (esim. Yutaka)
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa inkivääri aivan ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja purjoa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja kurkuma. Keitä 5 minuuttia.
  2. Lisää misotahna liemeen ja kuumenna, kunnes miso liukenee. Lisää kikherneet ja hauduta 5 minuuttia, älä keitä. Hienonna tilli ja lisää se suolan kanssa keittoon.
  3. Kuumenna toisessa kattilassa vesi ja keitä siinä nuudeleita 5 minuuttia. Valuta siivilässä ja huuhtele heti kylmällä vedellä. Lisää nuudelit misokeittoon vasta lautasella.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sakea linssikeitto vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa saman tien keittää tuplasatsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + keittäminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-linssikeitto

Ainekset

2
porkkanaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerin varsi
1
rkl
öljyä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
tl
kurkumaa
6
dl
kasvislientä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
omenaviinietikkaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
tuoretta korianteria
1
dl
kreikkalaista jogurttia keiton pinnalle (6 %)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja lehtiselleri. Paista kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan kasvisten joukkoon yhdessä kurkuman kanssa. Jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia. Kaada kasviliemi kattilaan ja anna keiton hautua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
  2. Mausta valmis keitto raastetulla inkiväärillä ja tilkalla omenaviinietikkaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa ripaus.
  3. Viimeistele annos korianterilla ja jogurtilla.

Vinkki Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suola turvottaa ja kerää turhaa nestettä elimistöön. Käytä tilalla runsaammin mausteita, kuten inkivääriä ja kurkumaa.

Kommentit (0)

saapile on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Helppo ja hyvä broilerikastike

Julkaistu:MeNaiset 3.9.2009

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-broilerikastike

Ainekset

1
Sipuli
1
rkl
Öljyä tai margariinia
400-450
g
Maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
Valkosipulinkynsi
1
tl
Paprikajauhetta
1
tl
Suolaa
1/2
tl
Mustapippuria
1/2
rkl
Hunajaa
400
g
Tomaattimurskaa
2
dl
Ruokakermaa
1/2
dl
Ruohosipulia

Työvaiheet

Kuullota silputtu sipuli paistokasarissa rasvassa.Lisää ruskistumaan myös filesuikaleet.Kun liha on ruskistumaan,lisää joukkoon raastettu valkosipuli.Mausta seos paprikalla,suolalla,mustapippurilla ja hunajalla.Kaada joukkoon tomaattimurska.Hauduta kannen alla 5min.
Lisää kerma.Kuumenna tarjolle ja mausta lopuksi hienonnetulla ruohosipulia.
Tarjoa riisin tai pastan kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsan mehevöittämä uunimunakas kruunaa viikonlopun hitaan aamiaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
kesäkurpitsaa raasteena
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
mozzarellapallo
8
kirsikkatomaattia
Lisäksi
tuoretta basilikaa
öljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon maito, kesäkurpitsaraaste, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Kaada munakasmassa öljyttyyn uunivuokaan.
  2. Valuta mozzarella ja kuivaa pinta talouspaperilla. Revi mozzarella noin 8 osaan ja levitä palat munakkaan pinnalle yhdessä kirsikkatomaattien kanssa. Kypsennä munakasta uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Vinkki Muna on hyvä vaihtoehto lihalle, sillä se sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Proteiinin määrä riittää kattamaan kymmenesosan aikuisen
päivittäisestä proteiinin tarpeesta.

Kommentit (0)