Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Richard McCormick KUVA Sami Repo

Taivas! Se on ensimmäinen sana, joka tulee mieleen Richard Mc Cormickin mintulla maustetusta punajuuri-appelsiinisalaatista. Tämä komeus on kaikessa runsaudessaan ja yltäkylläisyydessään täydellisessä
makuharmoniassa. Ainuttakaan ainesosaa ei voi jättää pois.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mintulla maustettu punajuuri-appelsiinisalaatti

Ainekset

4
punajuurta
1
kevätsipulinvarsi
1
avokado
1/2
fenkoli
4
retiisiä
1
appelsiini
1 1/2
dl
herneitä
50
g
kuivattuja karpaloita
Salaatinkastike
1/2
(luomu)appelsiinin kuori ja mehu
2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
karkeaa sinappia
2
rkl
hunajaa
Pinnalle
1/2
ruukkua minttua
200
g
vuohenjuustoa
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
dl
ituja
Lisäksi
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret 2–3 mm ohuiksi. Ryöppää viipaleita kiehuvassa vedessä 3–5 minuuttia. Valuta ja siirrä kylmään veteen jäähtymään.
  2. Tee salaatinkastike. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta puolet kuoresta ja purista ½ appelsiinin mehu pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita huolellisesti.
  3. Mausta punajuuret suolalla ja pippurilla. Lisää 4 rkl kastiketta joukkoon.
  4. Hienonna kevätsipuli. Kuori ja viipaloi avokado. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Lohko retiisit. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Laita kaikki salaatin ainekset punajuurta lukuunottamatta isoon kulhoon ja kaada loppu salaatinkastike joukkoon.
  5. Hienonna minttu. Murenna vuohenjuusto. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa paistinpannussa koko ajan sekoittaen pari minuuttia.
  6. Asettele punajuuret lautasille, lisää salaatti ja ripottele vuohenjuusto, idut, pinjansiemenet ja minttu pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kun kasvikset laittaa grilliin, niiden luonnollinen makeus korostuu ja maut pehmenevät. Siksi mausteita voi käyttää runsaalla kädellä. Viimeistele salaatti halutessasi vadelmilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillisalaatti

Ainekset

500
g
broilerin fileepihviä
2
esikypsennettyä grillimaissia
4
persikkaa
2
pihvitomaattia
1
pieni kesäkurpitsa
1
pss (180 g)
sydänsalaattia
4
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
cayennepippuria
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
3
rkl
BBQ-kastiketta
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
tabascoa

Työvaiheet

  1. Viillä kanaan noin ½ cm syvät viillot molemmin puolin. Kuivaa maissit ja sivele pintaan 1 rkl öljyä. Halkaise persikat ja poista kivi. Puolita tomaatit, viipaloi kesäkurpitsa, halkaise salaatit pitkittäin. Sekoita kulhossa persikat, tomaatit, salaatit, kurpitsapalat ja öljyä
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos. Grillaa maissit kauttaaltaan paahtuneiksi. Grillaa sitten kanat, molemmin puolin 5–8 minuuttia, ja siirrä ne grilliin epäsuoraan lämpöön odottamaan. Grillaa kasvikset.
  3. Leikkaa maissista jyvät irti pitkittäin ja laita ne kulhoon. Pilko tomaatit suupaloiksi ja persikan puolikkaat kahtia. Viipaloi kana. Yhdistä kaikki grillatut sekä kuivat mausteet maissien joukkoon.
  4. Sekoita kastikeainekset suljettavassa tölkissä voimakkaasti ravistaen. Kaada kastike salaatin joukkoon.

Kommentit (0)

Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
1
Kpl
Sipulia
4
Siivua
Pekonia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Rosmariinia
1
Mitta
Suolaa
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppu ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vihreään kesäsalaattiin sujahtavat niin tuoreet herneet kuin kesäkurpitsakin. Salaattipohja kannattaa koota yrteistä ja muista maukkaista lehdistä tavallisen jäävuorisalaatin sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä fetasalaatti

Ainekset

1
l
herneitä
2
avokadoa
1
sitruuna
1
kesäkurpitsa
1
nippu
kevätsipulia
1
pss (150 g)
babypinaattia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (200 g)
fetaa
KASTIKE
1
dl
herneitä
1
dl
maustamatonta jogurttia
1/2
dl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet, ota 1 dl sivuun kastiketta varten. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokadot siivuiksi ja laita kulhoon. Raasta joukkoonsitruunan kuoren keltainen osa ja purista päälle 2 rkl mehua. Purista loppu mehu sauva- tai tehosekoittimen kulhoon kastiketta varten. Veistä kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit, huuhtele pinaatti ja basilika. Valuta feta.
  2. Laita 1 dl herneitä kattilaan ja vettä sen verran, että herneet peittyvät. Keitä 2–3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita herneet ja loput kastikkeen ainekset sitruunan joukkoon kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon kastike ja tarjoile heti.

Kommentit (0)