
Raikas rapareri piristää juhlavan kesäsalaatin.
Raparperisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin salaattikastike. Lisää pilkotut raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Hauduta aineksia 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Sekoita jäähtyneen mehun joukkoon öljy, suola ja pippuri.
- Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa raparperi ohuiksi lastuiksi. Revi jääsalaatti ja silppua rucola tai horsmanlehdet. Lohko retiisit. Yhdistä ainekset ja kaada salaattikastike joukkoon.
- Kumoa salaatti tarjoiluvatiin. Lisää salaatin pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja paloiteltua mozzarellaa.
Tuleeko raparperi tosiaan raakana salaattiin? Sehän on myrkyllistä ja saattaa aiheuttaa munuaisvaurion.