Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Linssi on trendikäs terveysraksu, joka on parhaimmillaan paahdettuna.

Linssit ovat haastaneet kikherneen terveellisten palkokasvien areenalla.  Ne ovatkin terveystietoisen unelmaruokaa, sillä niissä on runsaasti proteiinia, kuitua ja  kivennäisaineita, mutta maltillisesti energiaa.

Linssien hyväksi puoleksi voi laskea myös niiden edullisuuden. Myös monet elintarvikevalmistajatkin ovat innostuneet linsseistä ja niistä tehdään pastaa, leipää ja sipsejä.

Aivan parhaimmillaan ne ovat uunissa rapeiksi paahdettuina raksuina, jotka sopivat salaattiin rouskeeksi tai sosekeiton ripotteeksi. Rapeat linssit valmistetaan punaisista säilykelinsseistä, jotka säilyttävät hyvin muotonsa, eivätkä mene muhjuksi. Ole tarkkana uunin kanssa! Linssien pitää muuttua rapeiksi, mutta ne eivät saa palaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat linssit

Ainekset

1
prk (n. 300 g)
kypsiä punaisia linssejä
1
rkl
öljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
juustokuminaa
½
tl
chilijauhetta
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Valuta linssit siivilässä ja huuhtele ne. Levitä linssit tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 5 minuuttia, jotta linssit myöhemmin rapeutuvat kunnolla.
  2. Yhdistä öljy, vaahterasiirappi, juustokumina ja chili pienessä kulhossa. Kääntele seos pellillä oleviin linsseihin. Paahda uunissa vielä 10–15 minuuttia tai kunnes linssit ovat rapeita. Ripottele suola mausteeksi.

Kommentit (6)

Vierailija

Voiko vaahterasiirapin korvata jollain muulla? Tavallinen siirappi taitaa olla liian tönkköä, ehkä jos sitä notkistaa vedellä?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei, juokseva hunaja sopii näihin hyvin. Tavallistakin siirappia voi käyttää, mutta se kannattaa tosiaa nnotkistaa nopeasti mikrossa.

Vierailija

Koivunmahla?

Vierailija

Voiko paahtaa myös pannulla?

Vierailija

Luulisin, että akaasiahunaja sopii myös. Öljyistä camelina kestää hyvin kuumuutta. Laihduttaja voinee paahtaa ilman noita kaloripitoisia lisukkeitakin?

Vierailija

Miksi ihmeessä sokeria näihin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
½
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Valmista perjantai-illan nimikkoruoka vaihteeksi perunoista! Savupaprikaöljy, cheddarjuusto ja paprikasalsa tekevät perunanachopellistä koukuttavan hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunanachopelti

Ainekset

750
g
yleisperunoita
Mausteöljy
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
Lisäksi
1
tlk
kypsiä mustapapuja
1
ps (noin 150 g)
cheddarjuustoraastetta
Päälle
½
ruukkua korianteria
Paprikasalsa
½
dl
säilöttyjä jalapenorenkaita
2
säilöttyä paahdettua paprikaa
½
ruukkua korianteria
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa perunat ja leikkaa ohuiksi (noin ½ cm:n) viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele perunoihin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpöä 200 asteeseen. Kääntele perunoita hieman.

  3. Valuta ja huuhdo pavut pellille perunoiden päälle. Ripottele juusto tasaisesti pinnalle. Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.

  4. Tee sillä aikaa paprikasalsa. Valuta ja hienonna jalapenot ja paprikat. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  5. Ripottele valmiin pellin päälle korianteria. Tarjoa paprikasalsan kanssa.

Kommentit (0)