Tomaatin perinteiset makuparit sipuli ja basilika saavat rinnalleen minttua, pähkinöitä ja granaattiomenan siemeniä. Halutessasi ripottele tomaattien leikkuupinnalle suolaa. Se syventää mahtavasti makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
10 min
Helppo
Yrttinen tomaattisalaatti
Ainesosat
2
hoikkaa kesäpunasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
mieto punainen chilipalko
2
tl
punaviinietikkaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
kg
erilaisia tomaatteja
1
granaattiomena
3
rkl
oliiviöljyä
1
dl
basilikan- ja mintunlehtiä
4
rkl
pähkinöitä
Vaiheet
- Viipaloi kesäsipulit varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Leikkaa chili renkaiksi. Laita sipulit ja chili pieneen kulhoon. Lisää etikka, sokeri, suola ja pippuri.
- Leikkaa isot tomaatit viipaleiksi ja pienemmät lohkoiksi. Poista granaattiomenasta siemenet. Puolita kirsikkatomaatit. Laita tomaatit tarjoiluvadille. Lusikoi päälle sipuli-etikkaseos ja valuta päälle öljyä. Lisää granaattiomenan siemenet. Viimeistele basilikalla, mintulla ja pähkinöillä.