Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 314 keittokirjaan.
Ohje: Kiia Renko Kuva: Lina Tegman

Jos et ole aikaisemmin kiinankaalista tai varhaiskaalista välittänyt, tämä salaatti kääntää pääsi! Tarjoa kaali-nuudelisalaattia lisukkeena tai välipalana sellaisenaan. Tämän salaatin juju on nuudeleissa, jotka lisätään salaattiin kuivina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kaali-nuudelisalaatti

Ainekset

1
kiinankaali tai puolikas varhaiskaali
1
iso sipuli
200
g
munanuudeleita kuivina
1
dl
seesaminsiemeniä
2,5
dl
mantelilastuja
100
g
voita
Kastike
1
dl
valkoviinietikkaa
2,5
tl
sokeria
4
rkl
soijaa
1
rkl
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Murskaa nuudelit keittämättöminä. Laita ne paistinpannuun seesaminsiemenien, manteleiden ja voin kanssa. Ruskista, mutta varo polttamasta. Jäähdytä ja säilytä huoneenlämmössä.
  2. Tällä välin kuumenna kaikki kastikeaineet kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.
  3. Pese ja viipaloi kiinankaali ja sipulit.
  4. Paista tofut (ks. ohje alla).
  5. Sekoita salaatti ja kastike juuri ennen tarjoilua. Nosta päälle paistetut tofut.

Paistettu tofu

Ainekset

1
pkt
maustamatonta tofua
2
rkl
öljyä
1-2
rkl
soijakastiketta
1
tl
kuivattua salviaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi tofut, kuumenna öljy pannulla.
  2. Paista tofupaloja 3-5 minuuttia molemmilta puolilta.
  3. Valuta ylimääräinen öljy pannulta ja kaada soijakastike pannulle tofujen päälle ja anna kiehahtaa niin, että soija imeytyy tofuihin.
  4. Lisää yrtit ja nosta sivuun.

 Paistetun tofun ohje: Anu Brask

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Kermainen, pinaatilla höystetty sienikastike maistuu ihanalta uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta

Ainekset

600
g
lohta
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
Kastike
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
dl
puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
rypsiöljyä
0,33
l
kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa
noin 130
g
salaattipinaattia
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)