Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Soppa365

Kyllä ruualla saa leikkiä, ainakin vähän. Tarjoa maukas vesimeloni-fetasalaatti vaihteeksi tasakokoisina kuutioina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Palapelisalaatti

Ainekset

neljännes
vesimelonista
puolikas
kurkku
100
g
fetaa
1
rkl
laadukasta oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria ja muutama mintunlehti

Työvaiheet

1. Pilko vesimeloni, kurkku ja feta samankokoisiksi kuutioiksi. Laita vesimeloni ja kurkku kulhoon, ja sekoita niihin öljy ja sitruunamehu. 

2. Asettele kaikki raaka-aineet tarjoilulautasille. Ripsauta päälle suolaa ja mustapippuria. Koristele mintunlehdillä. 

Vinkki! Jos haluat tarjota suuremman annoksen salaattia, voit kasata kuutioita myös päällekkäin. Jos teet annoksen kaikista sivuista yhtä pitkät, lopputulos muistuttaa hauskasti Rubikin kuutiota.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä

Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvälasagnelevyllä ja pinjansiementen rapeantuntuisella yhdistelyllä kesäkurpitsaan, sekä pehmeän hunnun tavoin peittyvään kermakastikkeeseen ujutetulla kirjolohella. Myös kasviskaviaari on mitä oivallisin ystävä tällä ruualle....

kesäkurpitsaa, pinaattia, pinjansiemeniä, ruokakermaa, kirsikkatomaatteja, täysjyvälasagnelevyjä, fetajuustoa (tähän ei käy salaattijuustokuutio, koska se menee uuniin), kirjolohisuikaletta(ei savustettua), kermaviili, kapris, suolakurkku, sinappi, persiljaa, paprikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattilasagne kasviskaviaarisalaatilla

Ainekset

1-2
ps
tuoretta pinaattia
1
kesäkurpitsa
200
g
fetajuustoa(tähän ei käy salaattijuustokuutio kun se menee uuniin)
5
dl
ruokakermaa
9
täysjyvälasagnelevyä
100-200
g
pinjansiemeniä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
Apetit kirjolohta (ei savustettua)
Kasviskaviaarisalaatti
1
prk
kermaviiliä
1
paprika
1
ruukku
persiljaa
3
rkl
kapriksia
1 1/2
dl
suolakurkkua
1
rkl
sinappia

Työvaiheet

Puhdista kesäkurpitsa ja viipaloi se pituussuunnassa. Huuhdo pinaatit, ja kuutio fetajuusto sekä kirjolohi. Sekoita ruokakermaan pinaatinlehdet. Voitele vuoka ja laita uuni päälle 200 asteeseen. Kaada voideltuun vuokaan ensin pinaatti- ruokakermaseosta puolet, ja sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet tomaateista, kesäkurpitsaviipaleista, fetajuustosta ja kalasta. Kaada taas päälle pinaatti-kermaseosta ja siihen taas lasagnelevyjä ja päälle puolet kirsikkatomaateista (joista osan voi jättää päälle aivan loppuvaiheeseen), ja fetakuutioista, sekä kirjolohesta. Peitä foliolla ja laita uuniin keskitasolle 40 minuutiksi. Tällä välin paahda pinjansiemenet pannulla öljyssä niin että aromia välittyy ja kun hieman ruskistuvat. Ota lasagne pois uunista ja painele päällimmäisiä lasagnelevyjä alaspäin että ne peittyvät kerma-pinaattiseoksella. Laita lasagnen päälle pinjansiemenet ja pieni määrä kirsikkatomaatteja. Laita vielä uuniin 10 minuutiksi ilman foliota. Tee tällä välin kasviskaviaarisalaatti kun lasagne on uunissa; Hienonna suolakurkkuviipaleet ja kuutioi paprika. Hienonna persilja ja sekoita ainekset yhteen kermaviilin joukkoon. Lisää sinne myös kapris, ja sekauta sinappi hyvin mukaan. Tarjoile yhdessä pinaattilasagnen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Aito kreikkalainen horiatiki-salaatti valmistetaan ilman lehtisalaattia. Oreganoa saa olla reilusti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Horiatiki-salaatti

Ainekset

2
häränsydän- tai pihvitomaattia
1
kurkku
1
vihreää paprikaa
1
pieni punasipuli
200
g
fetajuustoa
½
dl
kalamata-oliiveja
3
tl
oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
¼
tl
sokeria
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprikat reiluksi lohkoiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi puolikuiksi.

  2. Sekoita kasvikset ja punasipuli keskenään kulhossa. Lisää oliivit.

  3. Vatkaa oliiviöljyn joukkoon punaviinietikka, ja lisää oregano (2 tl), sokeri ja suola. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pyyhi feta juusto kuivaksi talouspaperilla. Painele juuston pintaan loput oreganosta (1 tl). Lohko feta paloiksi ja lisää ne salaatin joukkoon. Tarjoa lisäksi halutessasi rapeakuorista leipää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2278 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Makeantuliset kimchiletut maistuvat erityisen hyviltä oluen tai korealaisen riisiviinin makgeollin kanssa. Näiden lettujen taikinaan ei tule kananmunaa: taikinaa paistetaan riittävän kauan, kunnes se muuttuu lettumaiseksi ja sen voi kääntää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4 lettua
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchiletut

Ainekset

Taikina
225
g
kimchiä (n. 2½ dl kuutioituna)
2
rkl
kimchin lientä
3
kevätsipulia
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
½
tl
sokeria
Kastike
1
kevätsipuli
6
rkl
soijakastiketta
1
rkl
vettä
4
tl
miriniä (makeaa riisiviiniä)
4
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
n. 1
dl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Leikkaa kimchi pieniksi kuutioiksi. Ota purkista 2 rkl kimchin lientä. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita taikinan aineet kulhossa.

  2. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa (Ø noin 22 cm). Kaada kauhallinen taikinaa pannuun ja levitä ohueksi letuksi. Voit paistaa letut myös pikkuletuiksi lettupannussa. Paista 3–5 minuuttia matalalla lämmöllä, kunnes pohja on kullanruskea ja rapea.

  3. Käännä lettu lastalla tai lautasen avulla. Valuta 1 rkl öljyä letun ympärille, nosta lastalla letun reunoja ja kääntele pannua, jotta öljy valuu letun alle. Paista 3–5 minuuttia.

  4. Paista loput letut samoin.

  5. Hienonna keväsipuli ja sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa lettujen kanssa.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)