Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 259 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Ruokaisampi vaihtoehto vihersalaatille! Höystä ohueksi suikaloitu kaali kurkulla, sulatetuilla edamame-pavuilla ja aasialaishenkisellä seesamikastikkeella. Salaatin seuraksi sopivat hyvin esimerkiksi grillatut broilerinfileet tai paistettu tofu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-kurkkusalaatti

Ainekset

1
kurkku
½
tl
suolaa
500
g
varhaiskaalia
250
g
pakastettuja, sulatettuja edamame-soijapapuja
3
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
1
ruukku
tuoretta korianteria hienonnettuna
KASTIKE
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
limettimehua
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon suolan kanssa ja jätä tekeytymään 10 minuutiksi.
  2. Leikkaa sillä välin varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, laita kulhoon. Lisää kaalin joukkoon edamame-pavut.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet. Siirrä lautaselle jäähtymään.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä odottamaan.
  5. Valuta kurkut hyvin ja puristele niistä vielä ylimääräistä nestettä pois käsin. Lisää kulhoon.
  6. Ripottele joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja tuore hienonnettu korianteri. Sekoita kastike joukkoon juuri ennen tarjoilua, sekoita ja siirrä laakealle tarjoiluvadille.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Litteä muoto, kevyt broilerijauheliha ja täytteiden siirto pinnalle saavat murekkeen valmistumaan nopeasti. Jos mureketta jää aterialta yli, loput voi leikata hampparipihveiksi sämpylän väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerimureke

Ainekset

400
g
broilerijauhelihaa
1
prk (120 g)
smetanaa
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
kesäkurpitsa
200
g
terttutomaatteja
100
g
fetajuustoa
1
l
babypinaattia
Lisäksi
3
dl
bulguria
½
tl
suolaa
5
dl
kiehuvaa vettä
Basilikaöljy
1
ruukku basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, smetana, kananmuna, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet sekä terttutomaatit murekkeen pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.

  2. Laita bulgur ja suola tiiviskantiseen rasiaan. Kiehauta vesi ja kaada se bulgurin päälle. Sulje kansi ja anna bulgurin turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  3. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele basilikaöljy bulguriin.

  4. Murustele feta ja levitä se pinaatinlehtien kanssa kuuman murekkeen päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta raikkaampi aloitus aamulle! Voisilmä saa nyt väistyä appelsiinimehusta ja lemon curdista sekoitetun sitrussilmän tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruspuuro

Ainekset

3
dl
vettä
1
dl
kvinoaa
6
dl
mantelimaitoa
3
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
dl
hasselpähkinöitä
2
appelsiinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
dl
lemoncurd-sitruunatahnaa
3–4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa vedellä tiheässä siivilässä ja kaada katti­laan. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada mantelimaito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kaurahiuta­leet ja kurpitsansiemenet kiehuvaan nestee­seen. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla noin 10 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen. Mausta kypsä puuro hunajalla ja suolalla.
  2. Paahda pähkinöitä kuumassa, kuivassa pannussa 2–3 minuuttia. Älä polta. Rouhi paahdetut pähkinät veitsellä.

  3. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuik­si viipaleiksi. Notkista sitruunatahna appelsiinimehulla.

  4. Tarjoa puuro pähkinärouheen, appelsiini­en, sitrustahnan ja mantelimaidon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sitruunapastaan tarvitaan vain sitruunamehua, voita ja parmesaania. Kun paahtaa voin pähkinäiseksi ja käyttää sitruunan kuorineen, makua riittää joka haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-voipasta

Ainekset

1
(luomu)sitruuna
100
g
voita
1
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Pese ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Poista mahdolliset siemenet. Sulata puolet voista laakeassa kattilassa. Lisää sitruunaviipaleet ja kypsennä niitä keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes voi on ruskistunut.

  3. Nosta sitruunaviipaleet kattilasta leikkuulaudalle, jätä voi kattilaan. Säästä neljä sitruunaviipaletta viimeistelyyn, leikkaa loput pieniksi kuutioiksi.

  4. Kun pasta on napakan kypsää, ota 3 dl pastan keitinvedestä talteen. Valuta pasta.

  5. Vatkaa 2 dl keitinvettä ruskistuneen voin joukkoon. Lisää loppu voi nokareina koko ajan sekoittaen. Kaada valutettu pasta kattilaan ja anna pastan imeä kastiketta itseensä pari minuuttia pastaa käännellen. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä. Sekoita parmesaaniraaste, sitruunakuutiot ja pippuri pastan joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  6. Jaa pasta lautasille ja koristele annokset sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tunnetko maltankas­tikkeen? Hollandaisen appelsiinilla maustettu serkku on täydellinen valinta parsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsat ja maltankastike

Ainekset

500
g
valkoista tai vihreää parsaa
Maltankastike
100
g
voita
2
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
appelsiinimehua
2
kananmunankeltuaista
2
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
sitruunanmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumai­set tyvet. Kuori parsojen varret, ohutvartisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä par­sat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suo­laa/1 l vettä). Valkoisten parsojen keittoaika on 7–10 minuuttia, vihreiden 2–5 minuuttia.
  3. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista 1 rkl mehua.
  4. Erottele keltuaiset teräs- tai lasikulhoon. Laita kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei osu veteen. Lisää 2 rkl kuumaa vettä keltuaisten jouk­koon ja vispaa seosta noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää voi pieninä nokareina kastikkee­seen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja mausta kastike suolalla, pippurilla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (0)