Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Emilia Vartiainen KUVA Amanda Aho

Lehtikaalisalaatin tuoreaineksia voi muokata satokauden mukaan. Kermainen tahinikastike saa umamista makua ravintohiivahiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen lehtikaalisalaatti

Ainekset

1
pieni kukkakaali
2
paksua viipaletta vaaleaa (hapanjuuri)leipää
1
valkosipulinkynsi
200
g
lehtikaalia
½
sitruuna
½
l
tuoreita mansikoita
¾
dl
tuoreita herneitä riivittynä
noin 4
rkl
oliiviöljyä
hiutalesuolaa
PIKKELÖITY RAPARPERI
1
raparperinvarsi
1
pieni punasipuli
¾
dl
omenaviinietikkaa
½
dl
vettä
2
tl
hunajaa
TAHINI-KASTIKE
½
valkosipulinkynsi
1
dl
vaaleaa tahinia
¾
dl
ravintohiivahiutaleita
½
dl
kauramaitoa
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
vaahterasiirappia
merisuolahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pikkelöi ensin raparperi. Vuole raparperista kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita siivuja. Kuori punasipulit ja viipaloi ne ohuiksi puoliympyröiksi. Laita raparperit ja sipulit kulhoon. Laita etikka, vesi ja hunaja kattilaan. Kuumenna, kunnes hunaja on liuennut. Kaada seos raparperien ja punasipuleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa 1–24 tuntia.

  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Pyörittele paloihin noin ½ rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paahda ne uunissa kypsiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Pilko leipäviipaleet kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita leipäpalat, valkosipuli, reilu loraus oliiviöljyä ja suolaa kulhossa. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa rapeiksi, 10–15 minuuttia.

  4. Valmista kastike. Hienonna valkosipuli. Laita kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää suolaa maun mukaan.

  5. Poista lehtikaalin kova ruoti ja laita lehdet kulhoon. Lisää 1 tl oliiviöljyä ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Hiero lehtiä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Puolita mansikat. Yhdistä salaatin ainekset ja sekoita joukkoon mieleinen määrä kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.