
Lehtikaalisalaatin tuoreaineksia voi muokata satokauden mukaan. Kermainen tahinikastike saa umamista makua ravintohiivahiutaleista.
Kesäinen lehtikaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pikkelöi ensin raparperi. Vuole raparperista kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita siivuja. Kuori punasipulit ja viipaloi ne ohuiksi puoliympyröiksi. Laita raparperit ja sipulit kulhoon. Laita etikka, vesi ja hunaja kattilaan. Kuumenna, kunnes hunaja on liuennut. Kaada seos raparperien ja punasipuleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa 1–24 tuntia.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Pyörittele paloihin noin ½ rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paahda ne uunissa kypsiksi, noin 30 minuuttia.
-
Pilko leipäviipaleet kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita leipäpalat, valkosipuli, reilu loraus oliiviöljyä ja suolaa kulhossa. Laita palat leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa rapeiksi, 10–15 minuuttia.
-
Valmista kastike. Hienonna valkosipuli. Laita kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää suolaa maun mukaan.
-
Poista lehtikaalin kova ruoti ja laita lehdet kulhoon. Lisää 1 tl oliiviöljyä ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Hiero lehtiä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Puolita mansikat. Yhdistä salaatin ainekset ja sekoita joukkoon mieleinen määrä kastiketta.